ZPRÁVY Z ČESKOTŘEBOVSKÉHO FOTBALU       

 19/5 2015
 
A“  MUŽSTVO Divize C – 26. kolo – 16.5.2015
Živanice - FK Česká Třebová                 2:1  (2:0)
branky:     41.     -     1 : 0
                   42.     -     2 : 0
                   51.     -     2 : 1     Nágl
 
Sestava: Bárta – Abt, Ptáček, Strnad, Rataj (78. Borek) – Kopecký (46. Urbanec), Nágl – Nespěšný, Zahálka, Grepl – Pešek (65. Čikl)  
Na půdě favorita a třetího týmu tabulky jsme sehráli kvalitní a vyrovnanou partii. V závěrečné fázi zápasu jsme sahali na bod, ale bohužel potřebné sportovní štěstí nás minulo. O výsledku rozhodl Gorol, nejlepší hráč domácího týmu, dvěma dálkovými střelami během jedné minuty, se kterými si Bárta poradit nedokázal. V 7. min. hlavičkoval Ptáček po standardce Kopeckého doprostřed branky. V 10. min. Ratajova střela z dálky tyč minula. Ve 12. min. poprvé zahrozili domácí. Kulič ulicí vyslal Janeckého s nepřesným zakončením. V 15. min. hlavičkoval Černík v dobré pozici vedle naší branky. O dvě minuty později dopravil míč do sítě Ptáček, ale branka pro ofsajd uznána nebyla. Ve 35. min. vybojoval míč neúnavný Ptáček, ale Zahálkovi se technická střela nezdařila. Po něm střílel nad branku Nágl. A pak přišli velké chvíle Gorola. Ve 41. min. napřáhl z dálky a Bárta jen míč bez reakce kontroloval, jak letí do sítě – 1:0. O minutu později chyboval Strnad při vyvážení míče. Toho se zmocnil Gorol, který opět střelou z dálky rozvlnil síť – 2:0. Vzápětí třetí Gorolova rána z dálky, tentokrát Bárta s námahou vyrazil míč na roh. Kontaktní gól jsme vstřelili v 51. min.. Zleva centroval střídající Urbanec a Nágl přesnou trefou k tyči – 2:1. V 60. min. ztratili domácí na naší polovině míč, který vyvezl Ptáček. Křížným centrem našel nabíhajícího Zahálku, který se kvalitním zpracováním zbavil bránícího hráče. Postupoval sám, ale gólman Volšík ho skvěle vychytal. V 79. min. Janeckého nebezpečnou hlavičku zblokoval na roh před brankovou čárou Abt. V 82. min. jsme měli poslední možnost srovnat skóre. Na hranici velkého vápna byl faulován Nágl. Míč si postavil Borek, ale branku přestřelil.
 
„B“ MUŽSTVO  16. 5. 2015 -  22. kolo   1. A třída
TJ Sokol Staré Hradiště - FK Česká Třebová „B“   4:1   (4:0)
Sestava:  Hotmar – Bárta, Keprt, Voleský, Plačko – Rufer, Nešický, Urbanec R., Macko, Vyhnánek - Pachl
Střídání:         45´ Vytlačil za Bártu
14´ Po přihrávce z pravé strany se domací ujímají vedení 1:0
18´ Po naši standartní situaci a chybě v útočném pokutovém území!!! zakládáme soupeři brejk, po němž střela z pravé strany končí za Hotmarovými zády - 2:0
23´ Po centru z pravé strany hřiště nikým nehlídaný hráč přehazuje našeho brankáře - 3:0
33´ Keprt ŽK za faul
41´ Po zákroku Bárty je nařízena penalta, kterou domácí proměnují - 4:0
66´ Po závaru v našem pokutovém území, kdy Hotmar vyráží a opětovná střela míří do branky, kde se vzal, tu se vzal Voleský a z brankové čáry odkopává do bezpečí
72´ Po chybě domácího obránce střílí Urbanec od levé postranní čáry a jeho střela zapadne do branky - 4:1
76´ Po rohovém kopu Keprt na zadní tyči v těžké pozici hlavou přestřeluje.
 
DOROST
Datum: 16.5.2015, mistrovské utkání v České Třebové
SestavaPecháček – Gregor (55´ Řehoř), Popelka, Kovář, Pitra – Trčka, Koutný, Ezr, Stolín – Motl (82´ Jakš), Lukáš
FK Česká Třebová – Olympia HK „B“           2 : 0 (2:0)
Hodnocení trenérského týmu:
V dalším jarním kole Východočeského přeboru dorostu náš tým na svém hřišti přivítal dorostenecký tým Olympie HK „B“. S podporou silného větru náš tým do utkání vstoupil velice aktivně a ve 13. minutě se ujal vedení 1:0. Branku vstřelil Motl po zaváhání hostujícího brankáře. Solidní výkon našeho týmu v prvním poločase završil ve 35. minutě Pitra 2:0, kdy hostujícím brankářem vyraženou střelu Koutného pohotově dopravil do branky soupeře.
Průběh 2. poločasu se odvíjel spíše v režii soupeře. Našemu týmu vázla kombinace a soupeř byl více na balonu. Obranná činnost našeho týmu v čele se spolehlivým brankářem Pecháčkem však všem nebezpečným pokusům o změnu stavu skóre odolala a utkání jsme dovedli do vítězného konce.
 
 
STARŠÍ ŽÁCI  Nadstavba KPSŽ 1. kolo Česká Třebová  Česká Třebová (17.5.2015)
 
FK Česká Třebová
3-2 np
Pardubice B
 
Branky: Klumpar, Gregor
Penalty proměnili: Deml, Flídr, Borek, Herclík
Sestava:  Hýbl V. – Řehoř, Herclík, Gregor, Deml – Klumpar, Borek, Jiřánek, Glaser (44´Fohl) – Flídr, Fric
Náhradníci: Cejnar, Fohl, Popelka
 
MLADŠÍ ŽÁCI „A“ 
Datum: 17.5 2015, Mistrovské utkání v České Třebové
Sestava: Lukáš Vítek - Tobiáš Gremlica, David Štos, Matěj Hildebrand, Šimon Klimek, Marek Hruška, Eliška Štichauerová, Matěj Deml, Jakub Sýkora, Jakub Pácha, Tomáš Jílek
 
FK Česká Třebová : Pardubice B  2:2   (1:0)
Branky:  Jakub Pácha, David Štos
Hodnocení trenérského týmu:
Utkání bylo od začátku vyrovnané. Oba týmy se snažili hrát dopředu a tlačily se do zakončení. My jsme šli v polovině první půlky po chybě hostujícího gólmana do vedení. Na začátku druhé půlky jsme vedení navýšily pěknou střelou. Soupeři se ale chvilku potom podařilo snížit ze závaru před naší brankou – opět se nám nepodařilo odehrát důrazně balon. Nadále jsme ale hráli náš útočný fotbal a vytvořili jsme si další příležitosti k zakončení. Bohužel po jedné takové nezakončené akci se soupeři podařilo poslat dlouhým nákopem míč za naší obranu, my jsme to nezachytili a nechali soupeře vyrovnat.
Za předvedený výkon obou týmu je remíza asi spravedlivá.
Roman Vítek
 
MLADŠÍ ŽÁCI „B“
16.5.2015 turnaj mladších žáků, pořadatel: FK Česká Třebová
 
FK Česká Třebová B - Sokol Vraclav/SK Zámrsk                     0:1
 
FK Česká Třebová B - Sokol Sruby                                             3:1
Branky: Krása Matěj, Kolář Šimon, Rybka A. Cecil
 
FK Česká Třebová B - FK Jehnědí 1980                                     16:0
Branky: Hamerník Ondřej 3x, Krása Matěj 4x, Vašata Jakub 3x, Mikulka Vojtěch 2x, Synek František, Rybka A. Cecil, Kolář Matěj, Horák Dominik
 
Sestava: Mikulka Vojtěch, Rybka A. Cecil, Hýbl Miloslav, Bezdíček Adam, Synek František, Vašata Jakub, Hamerník Ondřej, Horák Dominik, Kolář Matěj, Kolář Šimon, Krása Matěj
V turnaji jsme obsadili 2.místo.
 
STARŠÍ PŘÍPRAVKA „A”
Datum: 16.5.2015, turnaj ve Vysokém Mýtě
Zúčastněné týmy: FK Česká Třebová, SK Vysoké Mýto, MFK Chrudim, Jiskra Ústí n/O
Sestava: Stach, Šmíd, Polášek, Fajt, Macák, Linhart, Farago, Fečko
Utkání:
FK Česká Třebová
4:4
SK Vysoké Mýto
Branky: 2x Linhart, 2x Macák
FK Česká Třebová
6:1
Jiskra Ústí n/O
Branky: 3x Macák, 2x Polášek, Linhart
FK Česká Třebová
7:3
MFK Chrudim
Branky: 3x Šmíd, 2x Linhart, Polášek, Macák
Hodnocení trenérů:
K dalšímu turnaji krajské miniligy jsme odcestovali do Vysokého Mýta. V prvním utkání nás čekal domácí celek. Soupeře jsme chtěli od úvodních minut zatlačit a vysokým napadáním se nám to do značné části dařilo. Hned třikrát kluci v utkání vedli, soupeř však vždy dokázal srovnat a na začátku druhé půle se dostal do vedení po zmatcích v obraně. Naše hráče nezlomil ani tento moment a za tři minuty bylo opět vyrovnáno. V závěru zápasu byli šance na obou stranách, v našich útocích chybělo větší zapojení obránců do přečíslení a na druhé straně zase přesnost v zakončení. I přes remízový výsledek si myslím, že můžeme být s průběhem utkáním spokojenější, protože naše pojetí hry bylo mnohem fotbalovější. V druhém utkání nás čekalo derby s Ústím nad Orlicí. Vývoj utkání ovlivnily naše tři rychlé branky v úvodu. Kluci se po dobrém začátku uspokojili a hra byla více než vyrovnaná. Do druhé půle jsme hráče nabádali k větší aktivitě a vyššímu počtu kombinací v pohybu. Naše připomínky si hráči vzali k srdci a přidali další tři branky. Po vítězném derby nás čekal kvalitní soupeř z Chrudimi. Úvod utkání byl z naší strany ospalý a do tempa nás dostala až první vstřelená branka. Poté se na trávníku odehrával nádherný zápas, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou. O výsledku rozhodla aktivita našich obránců směrem dopředu, důraz v osobních soubojích a hlavně obětavost všech hráčů včetně brankáře. Za výkony v tomto turnaji musíme hráče pochválit. Všichni prokázali svůj potenciál z tréninku a dali své schopnosti ve prospěch týmu. Pevně věříme, že takto se budeme prezentovat i na dalším turnaji v Chrudimi.
 
STARŠÍ PŘÍPRAVKA „B“
16.5.2015  V.Mýto – turnaj krajského přeboru
 
Účastníci: Vysoké Mýto, FK Česká Třebová, Nemošice, Chrudim
 
Sestava: Matouš Jelínek – Jiří Petráň, Filip Ptáček, Denis Barbořák, Jan Tulis, Petr Bašík, Josef Pokorný, Dominik Navrátil, David Řehoř
 
FK Česká Třebová  –  V.Mýto                   0 : 5 ( 0 : 2 )
V úvodním zápase jsme narazili na mužstvo V.Mýta. Po celou dobu jsme byli horším týmem s naprostou nekoncentrovaností. V podstatě jsme nevystřelili na bránu a to pak nemůžeme dávat góly. Soupeř nás přehrál ve všech směrech.
 
FK Česká Třebová – Nemošice                  1 : 8 ( 1 : 3 )
branky: Pokorný
Kluci pokračovali v předchozím výkonu a mužstvo z Nemošic jim nedovolilo prakticky nic. Za zmínku jen stojí, že jsme soupeřovi utkání hodně ulehčili, protože jsme si vstřelili 4 !!!!! vlastní branky.
 
FK Česká Třebová –  Chrudim                 4 : 5 ( 3 : 4 )
Branky: Tulis 2x,Pokorný,Barbořák,
Po domluvě v kabině se kluci přeci jen vzchopili a paradoxně proti nejsilnějšímu celku na turnaji odehráli nejlepší utkání. Byly k vidění pohledné akce, občas i na jeden dotek od obou mužstev. Nechápu proč jsme takto neodehráli i předchozí zápasy.
 
Odehráli jsme jeden z nejhorších turnajů a kluci si musí uvědomit, že právě na tréninkách se musí makat na 100%. Pak se vítězství dostaví. Snad se kluci z tohoto turnaje ponaučí a začnou zase makat, jak tomu bylo dříve. Musí přeci vidět, že na turnajích jim nedá nikdo nic zadarmo a bez větší bojovnosti a hlavně střelby se zápasy vyhrávat nedají.
  
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA “A”
Vysoké Mýto, 16.5.2015 -
 
Sestava modrý tým:
Košek Adam - Hýbl Lukáš, Bureš Josef, Kubát Jiří, Kovář Vojtěch - Preisler Lukáš, Kapoun Martin, Jelínek Jakub, Meduna Šimon.                                             (trenéři Kapoun, Bartoň)
 
Utkání modrý tým:
- SK Vysoké Mýto     2 : 7     Branky: 1x Meduna a Jelínek
- TJ Jiskra Ústí n/O     4 : 5     Branky: 2x Jelínek, 1x Kovář a Meduna
- MFK Chrudim         5 : 6     Branky: 3x Jelínek, 1x Meduna a Bureš
 
Sestava bílý tým:
Petr Lukáš - Bartoň Ondřej, Bečička Jakub, Špatenka Patrik, Morkes Lukáš - Brejcha Štepán, Hoang Anh Tú, Mazura Tomáš, Šmíd Jakub.                         (trenéři Bečička, Šmíd)
 
Utkání bílý tým:
- SK Vysoké Mýto     2 : 4     Branky: 1x Špatenka a Morkes
- SK Nemošice           9 : 2     Branky: 3x Špatenka a Mazura, 2x Šmíd, 1x Morkes
- MFK Chrudim         2 : 2     Branky: 1x Špatenka a Brejcha
 
Komentář:
V sobotu 16. května 2015 jsme se zúčastnili dalšího turnaje krajského přeboru, tentokrát ve Vysokém Mýtě. Během krásného slunečného dopoledne nás čekali soupeři z Vysokého Mýta, MFK Chrudim a kombinovaného týmu Ústí nad Orlicí a Nemošic.
Modrý tým odehrál jeden ze svých méně štastných turnajů. V prvním utkání narazil na domácí tým, který nám chtěl vrátit týden starou porážku, což se mu díky svému výkonu i našemu ospalému a nedůraznému výkonu podařilo i s úroky. Ve druhém utkání jsme narazili na odvěkého rivala z Ústí nad Orlicí. Věděli jsme, že ústectí mají ve svém středu pouze dva výborné fotbalisty a ty je třeba pohlídat … takže v páté minutě jsme prohrávali 0 : 4. Ve zbytku utkání jsme již svého soupeře přehrávali, ale vyrovnat se nám i přes spoustu šancí již nepodařilo. V posledním utkání s MFK Chrudim jsme odehráli zřejmě nejkvalitnější výkon, hráli jsme se svým soupeřem naprosto otevřený fotbal a výsledek utkání je v tomto případě naprosto malicherný. Pozitivem z tohoto turnaje je to, že jsme schopni hrát otevřený fotbal se spoustou šancí takřka proti komukoli. Problém nejen tohoto turnaje je naopak to, že v určitých herních situacích nebo úsecích hry naprosto vypadáváme ze hry, jsme pasivní, nejsme zatím úplne připraveni (ani ochotni) na náročný způsob hry a správně a rychle nereagujeme na některé herní situace. Možným důvodem je i věk našich hráčů a délka jejich hráčské praxe J J J. Takže pouze trpělivost a pracovitost přinese růže …
Bílý tým opět svým výkonem i výsledky potěšil nejen trenéry a rodiče, ale určitě i sám sebe. Pochvala pro celý tým, bojovali a hráli naplno. Zlepšený výkon Ondry Bartoně, Filip opět výborný výkon v obraně, Páťa jako kapitán šel příkladem jak na hřišti tak i při rozcvičení mimo hřiště. Štěpán bojoval, i když ho bolela pata, Kuba po ráně loktem do obličeje se naštval a nikdo přes něj nepřešel. Oba blonďáci v útoku (Tomík a Kuba Šmíd) si pomáhali a přihrávali do výhodných pozic. Luky Morkes se s Páťou v útoku také neztratil. Po turnaji byli odměněni po zásluze všichni hráči, nejlepší střelec (Páťa) a nejužitečnější hráč (gólman Luky Petr) byli odměněni o jeden pendrek víc – zasloužili si to.
 
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA „B“
16.5.2015, Řetová
Sestava: Kumpošt – Řehák, Šváb – Deml, Motyčka
               Cartmell – Grepl, Ondráš – Hašek, Slezák
 
FK Česká Třebová „B“ – Sokol Řetová    2 : 3
Branky: Kumpošt, Grepl
FK Česká Třebová „B“ – Tatenice                        1 : 8
Branka: Ondráš
FK Česká Třebová „B“ – Letohrad          3 : 7
Branky: Deml, 2x Slezák
I přes tři porážky jsme s výkonem chlapců spokojeni.
 Vítězi turnaje jsme statečně v prvním zápase vzdorovali a byli pro něj těžkou úlohou. Vezmeme-li v potaz, že jsme měli jednoznačně nejmladší tým ze všech zúčastněných, kluci kolikrát soupeře přehráli nebo byli alespoň vyrovnaným protivníkem.
Příští turnaj odehrajeme v domácím prostředí v sobotu 23.5. od 9:00.