Fotbalové zprávy  z 6.května                                                  

„A“ mužstvo
Divize C – 24. kolo – 2.5.2015
 
FK Česká Třebová – Týniště n. Orlicí    6:1 (4:0)
 
branky:     12.     -     1 : 0     Ptáček
                   21.     -     2 : 0     Grepl
                   25.     -     3 : 0     Novotný
                   39.     -     4 : 0     Zahálka
                   55.     -     5 : 0     Novotný
                   61.     -     6 : 0     Novotný
                   64.     -     6 : 1
 
sestava: Bárta – Kubásek (46. Abt), Ptáček, Strnad, Rataj – Kopecký, Zahálka – Nespěšný (64. Borek), Urbanec (64. Čikl), Grepl – Novotný (80. Král)
Utkání nováčků soutěže vyznělo lépe pro nás, když jsme o vítězství rozhodli drtivým nástupem během úvodní půlhodiny. Ve 12. min. otevřel skóre hlavou Ptáček po rohovém kopu Zahálky. Ve 21. min. šel důrazně do centrovaného míče Grepl – 2:0. Hosté poprvé zahrozili ve 23. min., ale střela Slezáka byla hodně nepřesná. Ve 25. min. vyzrál v pokutovém území Novotný na obránci s gólmanem a míč pohodlně zasunul do prázdné branky – 3:0. Ve 31. min. chytil Bárta vyloženou šanci Plašila. Ve 39. min. prošel Novotný po levé straně, zpětnou přihrávkou našel Zahálku, který chytrou technickou střelou na zadní tyč upravil na poločasových – 4:0. V 51. min. přeloboval v dobré pozici střídající Hrubý Bártovu branku. V 55. min. výborně hrající Novotný výstavní dalekonosnou ránou překvapil Marčišina – 5:0. V 61. min. využil gólmanovy hrubky opět Novotný a podruhé skóroval do prázdné branky – 6:0. Aby Marčišinovi nebylo líto, tak na druhé straně i Bárta kiksoval a umožnil v 64. min. Vydarenému čestný úspěch hostí – 6:1. V 66. min. postupoval Grepl sám na branku, ale pálil do břevna. V 75. min. Zahálkovu střelu zblokoval na brankové čáře Michal tělem na rohový kop a po něm Strnad mířil hlavičkou opět do břevna.
 
„B“ mužstvo
2.5.2015, Kunčina
 
Kunčina – FK Česká Třebová „B“                  2 : 3  (2:2)
 
Branky: 2x Král, Urbanec R.
Sestava: Hotmar – Bárta, Petr, Voleský, Plačko (70´Vyhnánek), Rufer, Nešický, Macko, Švec, Král, Urbanec R.
Na půdě zachraňující se Kunčiny nás nečekalo nic lehkého. Především páni rozhodčí Štěpánek a pomezní Halda si se zápasem hráli jako kočka s myší. Bohužel pro ně měla tentokráte myš navrch a tak jsme odjeli se zaslouženými třemi body.
3.min.  Král se ocitl po špatném zpracování stopera sám před brankářem, ale byl tak překvapen, že mu míč odskočil.
4.         Ruferův centr zastavuje ve vápně rukou domácí obránce.
9.         po křižném pasu Bárty se Král již nemýlí – 0:1.
12.       střelu Švece z vápna brankář domácích chytá.
30.       je vyrovnáno, po skrumáži ve vápně domácí střílí hlavou branku. Naši hráči sice protestují, ale ofsajd se nemává – 1:1.
32.       naše odpověď. Akce Petr – Urbanec, jehož nahrávku na Krále si domácí srážejí do sítě – 1:2.
35.       rychlý brejk po ose Hotmar – Rufer – Král – domácí brankář.
37.       akce na jeden dotek končí u Urbance, který si pohrál s domácím obráncem, ale sám před brankářem netrefuje branku.
43.       2:2. Domácí skórují z evidentního ofsajdu, kdy i domácí hráči se nám přišli omluvit.
48.       Urbanec zakombinoval s Králem, který na malém vápně netrefuje ideálně.
60.       gol Urbance nebyl uznán pro údajný ofsajd.
61.       už toho mají dost i domácí fanoušci, kteří pokřikují na rozhodčího a přiklánějí se na naší stranu.
80.       Král si vychutnal domácí obranu a po přihrávce Švece a zasekávačce rozhoduje toto „šílené“ utkání.
 
Pro diváka velmi zajímavé utkání. Dlouho takové zřejmě neuvidí. Všichni naši hráči zaslouží respekt, že se nenechali rozhodit. Uznání zaslouží ale i hráči a trenéři soupeře, kteří uznali, že vyhrálo lepší mužstvo.
 
DOROST
Datum: 2.5.2015, mistrovské utkání v České Třebové
Sestava: Lukáš – Gregor, Popelka, Kovář, Pitra – Kopecký (51´ Klumpar), Koutný, Ezr, Stolín (76´ Jakš) – Motl, Trčka (85´ Večeřa)
 
FK Česká Třebová – SK Vysoké Mýto            0 : 1 (0:0)
Hodnocení trenérského týmu: V dalším jarním kole Východočeského přeboru dorostu náš tým na svém hřišti přivítal dorostenecký tým z Vysokého Mýta. Ve vyrovnaném utkání soupeř o svém vítězství rozhodl v samém závěru utkání 0:1. Porážka našeho týmu je zcela zbytečná. Utkání by více slušela remíza. Opět však rozhodla zcela fatální chyba v obranné činnosti našeho týmu při standardní situaci soupeře. Bohužel se tento nepříznivý jev v našich utkáních nadále opakuje a soupeři nás trestají v podobě laciných gólů.
 
MLADŠÍ ŽÁCI „B“
2.5.2015 turnaj mladších žáků, pořadatel: TJ Sokol Vraclav
 
FK Česká Třebová B - Spartak Brandýs nad Orlicí                   4:0
Branky: Krása Matěj 2x, Kolář Šimon, Synek František

FK Česká Třebová B - Sokol Sruby                                             1:5
Branka: Krása Matěj
Sestava: Mikulka Vojtěch, Rybka A. Cecil, Hýbl Miloslav, Bezdíček Adam, Synek František, Vašata Jakub, Horák Dominik, Kolář Šimon, Kolář Matěj, Hamerník Ondřej, Krása Matěj
V turnaji jsme obsadili 2.místo.
 
 
Starší přípravka „A”
Datum: 2.5.2015, turnaj v Lanškrouně
Sestava: Stach, Polášek, Lepša, Macák, Šmíd, Mísař, Linhart, Farago
Utkání:
FK Česká Třebová 
1:3
FC Hlinsko
Branka: Šmíd
FK Česká Třebová 
6:1
TJ Lanškroun
Branky: 3x Polášek, 2x Linhart, Šmíd
FK Česká Třebová 
9:0
FK Agria Choceň
Branky: 4x Šmíd, 2x Macák, 2x Polášek, Mísař
Hodnocení trenérů: K dalšímu turnaji krajské miniligy jsme odcestovali do Lanškrouna. Hned v prvním utkání nás čekal silný soupeř z Hlinska. První půle z naší strany nebyla dobrá, soupeře jsme nedohrávali v osobních soubojích a chyběla nám potřebná kvalita v rychlých protiútocích. Když se k tomu přidaly hrubé chyby v rozehrávce a vysoce efektivní koncovka soupeře, tříbranková ztráta byla na světě. Druhá polovina zápasu byla tím nejlepším, co kluci v jarní části sezony dosud předvedli. Rychlé kombinace, napadání a důraz v osobních soubojích nám umožnili plně kontrolovat průběh druhého poločasu. Hráči si připravili několik tutových šancí. Bohužel pouze jediná skončila v brance soupeře. Do druhého utkání proti domácímu celku jsme nastoupili velmi vlažně. Naší kombinaci chyběl pohyb a také v ní bylo až příliš přihrávek dozadu. Po určitých změnách v sestavě se přece jenom náš výkon zlepšil a zařídil nám dvoubrankový náskok. Ve druhé půli kluci ve zlepšeném výkonu pokračovali a přidali ještě čtyři branky. Poslední utkání s Chocní bylo nádhernou ukázkou kolektivního výkonu našich borců, kdy se každý z nich podílel minimálně na jedné brance. V utkání jsme jasně dominovali, kluci zaznamenali nejvyšší výhru v sezoně a co je nejdůležitější, bavili se fotbalem. Kluky musíme za tento turnaj pochválit, snad jen lehce prospalá první polovina s Hlinskem by se nemusela opakovat. Jinak lze na tomto turnaji hledat samá pozitiva, celkové skóre 16:4, stále se zlepšující výkony jednotlivců a hlavně víra v úspěch týmu. To vše je příslibem do dalšího domácího turnaje.
 
Starší přípravka „B“
2.5.2015  Lanškroun – turnaj krajského přeboru
 
Účastníci: FC Hlinsko, FK Česká Třebová, TJ Lanškroun, Spartak Choceň
Sestava: Matouš Jelínek – Jiří Petráň, Filip Ptáček, Denis Barbořák, Jan Tulis, Petr Bašík, Josef Pokorný, Sebastian Svojanovský, Dominik Navrátil
 
FK Česká Třebová  –  Hlinsko                   0 : 4 (0:3)
V úvodním zápase jsme narazili na mužstvo Hlinska. Po celou dobu jsme tahali za kratší konec, soupeř nás přehrával kombinačně, rychlostně a po všech stránkách byl lepší.
 
FK Česká Třebová – Lanškroun               4 : 7 (0:4)
branky: Tulis, Ptáček, Pokorný, Bašík
Na góly bohaté utkání, pro trenéry už to tak pěkné nebylo. Našim klukům chybělo nasazení a vázla koncentrace. Za 8min. jsme prohrávali 4:0 a bylo vymalováno. Druhý poločas i soupeř trochu polevil a byly z toho střelecké hody, kdy se nám podařilo stáhnout dokonce na rozdíl jedné branky, bohužel na víc už to nestačilo.
 
FK Česká Třebová –  Choceň                    4 : 4 (2:1)
branky: Tulis,Ptáček,Barbořák,Navrátil
Během celého zápasu se klukům povedli dvě krásné kombinační akce, ale to bylo z naší strany vše. Soupeř bojoval a zaslouženě zápas zremizoval.
Vypracoval:  Müller Roman
 
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA „A“
Lanškroun, 2.5.2015
Sestava - modrý tým:
Petr Lukáš - Hýbl Lukáš, Preisler Lukáš, Kapoun Martin - Jelínek Jakub, Meduna Šimon, Špatenka Patrik.       (trenéři Martin Kapoun a Martin Suk)
 
Utkání - modrý tým:
- FK Hlinsko                          3 : 9                 Branky: 3x Jelínek
- SK Lanškroun                      2 : 5                 Branky: 2x Jelínek
- FK Agria Choceň                6 : 0                 Branky: 4x Jelínek, Meduna a Špatenka
 
Sestava - bílý tým:
Morkes Lukáš - Bartoň Ondřej, Brejcha Štepán, Bečička Jakub - Mazura Tomáš, Šmíd Jakub, Hoang Anh Tú.                                    (trenéři Roman Bečička a Martin Šmíd)
 
Utkání - bílý tým:
- FK Hlinsko                          1 : 1                 Branka: Mazura
- SK Lanškroun                      0 : 6
- FK Agria Choceň                4 : 0                 Branky: 3x Mazura, 1x Šmíd
 
Komentář: V sobotu 2. května jsme odcestovali k dalšímu turnaji krajského přeboru do nedalekého Lanškrouna. Přes počáteční obavy nás celé dopoledne provázelo příjemné a slunečné počasí. K příjemnému dopoledni opět pomohla čtveřice delegovaných rozhodčích, která zápasy řídila přesně a s citem potřebným pro naše věkové kategorie. Prožili jsme krásné dopoledne, krásný turnaj ... až na ty omluvenky ... .
 
Modrý tým: V prvním utkání jsme se střetli s týmem Hlinska, který jsme minulý týden poprvé po dvou sezónách porazili. Tentokrát ovšem soupeř nastoupil v plném složení. Prvních deset minut jsme byli hlineckým vyrovnaným soupeřem a dokonce jsme vedli 3 : 2. Od té doby se rozjela hlinecká fotbalová mašinérie vedená dvojicí Boguay - Jůn a utkání bylo pro naše borce nehratelné. Ve druhém utkání jsme nastoupili proti domácímu týmu. Odehráli jsme minimálně vyrovnané utkání, bohužel soupeř svoje šance - nešance dokázal proměňovat a my jsme naráželi na výborného lanškrounského brankáře. Ve třetím utkání se proti nám postavil soupeř z Chocně, objektivně nejslabší tým sobotního turnaje. V tomto utkání jsme jasně dominovali a choceňské hráče k ničemu vážnějšímu nepustili. Pozitivem také bylo, že kromě devítigólového Kuby Jelínka se dokázali prosadit i další dva útočníci - Patrik Špatenka a Šimon Meduna.
 
Bílý tým: V prvním utkání jsme se ujali vedení, pak jsme však nevyužili spoustu šancí. Stejně na tom byl i soupeř z Hlinska, ten však zahodil větší šance. Ve druhém poločase se hráčům Hlinska podařilo vyrovnat a pak už se opět zahazovali šance na obou stranách. V utkání s domácím Lanškrounem jsme v prvním poločase spali a inkasovali 6 gólů. Vypadalo to na pěkný debakl, naštěstí se ve druhém poločase chlapci vzpamatovali a vyrovnali alespoň hru. V posledním utkání s Chocní byl náš tým lepší a po zásluze zvítězil. Bílý tým se musel vyrovnat se situací, kterou ještě nepoznali – na střídání jsme měli pouze jednoho obránce a jednoho útočníka, takže si všichni zahráli více než kdy jindy. Celý bílý tým si zaslouží pochvalu za celých 5/6 turnaje.
 
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA „B“
2.5.2015, Verměřovice
Sestava: Hájek – Motyčka, Šváb – Deml, Hildebrand
                            Grepl, Řehák – Hašek, Krása
Verměřovice - FK Česká Třebová B                     5: 3
Branky: 2x Grepl, Krása
Naši hráči podali velmi špatný výkon. Vypadali, jako by byli poprvé na hřišti. Domácí borci trestali naše chyby, kterých bylo víc než dost.
Letohrad -  FK Česká Třebová B                          10: 1
Branky: Krása
Úvod zápasu se nám herně vyvedl, ale naše velké šance jsme neproměnili. Naopak soupeř, který bohužel přijel i se staršími kluky, všechny své šance proměnil.
Libchavy B – FK Česká Třebová B                      7: 4
Branky: Grepl, Deml, Hildebrand, Šváb
Konečně jsme podali alespoň průměrný výkon. Někteří kluci se po dvou zápasech konečně probudili a hned to bylo na hře znát.
Turnaj se nám herně vůbec nepovedl.
Na příštím turnaji (v sobotu 16.května v Řetové) si musíme napravit reputaci a rodičům předvést zcela jiný fotbal
J