Mladí lední hokejisté mimo hlavní sezónu nezahálí             

Přestože se venku těšíme vesměs pěknému jarnímu počasí, mladí hokejisté z mládežnického hokejového oddílu TJ Lokomotiva, se již pečlivě připravují na nadcházející hokejovou sezónu. Již od poloviny dubna využíváme letní stadion Na Skále ke kondiční přípravě. K dispozici máme pro případ nepřízně počasí i nově instalovanou in-line plochu na zimním stadionu, ale tu jsme zatím nemuseli využít. Raději dáváme v přípravě přednost exteriéru. Přípravné období „na suchu“ bude probíhat s kratší přestávkou do začátku srpna. Poté již bude dle plánu k dispozici ledová plocha, kde uspořádáme 2 běhy týdenní ch přípravných kempů. Po nich pak zahájíme klasickou tréninkovou přípravu na ledě.
Někdo možná namítne, že je proti rozumu chodit bruslit v létě, ale dnešní světový trend v hokeji je takový. I u nás je stále více celoročně otevřených zimních stadiónu s ledovou plochou. A není to výsada velkých měst, spíše naopak. Z našeho města je v rozumné dojezdové vzdálenosti např. stadión v Bystřici nad Pernštejnem, který byl otevřen teprve v prosinci. Tyto stadióny využívají ke své přípravě různé oddíly, výběrové kluby či slouží k individuálním tréninkům hráčů a ve volných hodinách je na nich provozováno i veřejné bruslení. Takto vyvíjená činnost pak na sebe navazuje další podpůrné služby, stravování, ubytování, regeneraci, možnost využít i jiná sportoviště a také vyvíjet volnočasové aktivity…
I právě odehrané mistrovství světa nám pak bylo důkazem, kam lze lední hokej posunout díky celoroční přípravě a drilu jak na suchu, tak na ledě. Díky pořadateli mistrovství, který dal pro mládežnické oddíly k dispozici volné vstupenky na vybraná utkání, měli možnost shlédnout na vlastní oči utkání tohoto mistrovství i hráči našeho oddílu. Bylo jím utkání ve skupině hrané v Ostravě, mezi týmy Ruska a Dánska. Všichni se shodli na tom, že to byl od organizátorů velice dobrý počin a nejen pro děti pak nezapomenutelný zážitek. Konec konců, kdo navštívil některé utkání v jedné z arén, mi jistě dá za pravdu.
Věříme, že nejen mistrovství světa, ale i příklady z našeho oddílu zvýší zájem i motivací dětí o lední hokej v našem městě. Přestože jsme malý regionální klub, který v žákovské lize nijak nedominuje, máme v družstvech několik šikovných hráčů, o které jeví velký zájem kluby z Pardubic či Hradce Králové. V obou těchto klubech už hrají i někteří naši hráči nebo hráči, kteří v našem oddíle začínali. A i v mladších kategoriích je hodně šikovných a sportovně nadaných dětí, kteří v sobě mají potenciál jít v jejich stopách a nahlédnout, alespoň v mládežnických kategoriích, do velkého hokejového světa.
Nejen odchod do prestižního klubu však umožňuje dětem hrát utkání nejvyšší úrovně. Přes vlastní úsilí a chuť věnovat hokeji o něco více než ostatní, se lze i z regionálního klubu dostat na prestižní turnaje a utkání. A jako hráč pak nastupovat proti ligovým či zahraničním týmům. Jedním z nich je i hráč našich starších žáků Stanislav Ruda, který během uplynulé sezóny nastupoval nejen za svůj tým, ale i v dresu klubu HC Wikov Hronov. S nímž se účastnil Ligy šampiónů roč.2003, kde si mohl zahrát např. proti hráčům ze Zlína, Kolína, Karlových Varů, Mladé Boleslavi, Vítkovic, Jihlavy či Hradce Králové. Po sezóně se pak ještě na pozvání zúčastnil s klubem z Nového Bydžova mezinárodního turnaje v Mostě, kde byli soupeři nejen z Čech, ale i z Německa, Ruska, Slovenska a Maďarska. V neposlední řadě se s výběrovým týmem Young-talents, který vede p.Martin Táborský, účastnil dubnového turnaje v Kralupech nad Vltavou, kde byl největší atrakcí, vedle našich špičkových týmů, tým Blue Espoo z Finska. Tečku za sezónou pak udělal květnový zájezd do francouzského Rouenu, kde se se stejným týmem zúčastnil turnaje, kde hráli nejlepší týmy Francie, doplněné ještě o výběrový tým z polského Noweho Targu. Na tomto turnaji pak „Talenti“ dokráčeli až do finále, kde bohužel podlehli na samostatné nájezdy právě borcům z Polska