MČR v běhu na 10 000 m v Ústí nad Orlicí se zúčastnili čtyři závodníci Českotřebovského běžeckého klubu

Mistryní juniorek je Míša Stránská, která  běžela  dráhovou desítku poprvé v životě !
Šampionát se konal na stadionu v Ústí nad Orlicí  9. května 2015. Závod byl též šampionátem Slovenska na téže vzdálenosti, což nepochybně přispělo k jeho kvalitě. Letos se mistrovské medaile rozdávaly po pětačtyřicáté v historii, přičemž dosud nejčastěji se tak dělo v Praze. Pro Ústí to byla premiéra. Organizátoři navázali na MČR do 22 let, které se zde konalo předloni.
Zlatou medaili a titul mistryně ČR (po přespolním běhu letos již druhý) si v kategorii juniorek odvezla Míša Stránská (ČTBK Iscarex), která byla v cíli za 37:34.38. Dráhovou desítku běžela poprvé. Přesně dodržela taktické pokyny, běžela stanoveným tempem a v posledním kilometru dokázala tempo ještě vystupňovat. Největšími soupeřkami jí byly Karolína Zádrapová (Olymp Brno) s 37:51.65 a Kateřina Maternová (NM nad Metují) s 38:39.33.
Juniorský závod vyhrál Dominik Kubec z Hvězdy Pardubice, po výborném výkonu 31:26.65.
V kategorii žen zvítězila Moira Stewartová (Spartak Praha 4), která zvládla desítku za 36:04.54. Na 6. místě doběhla Adéla Stránská. Rovněž tuto trať běžela poprvé.
Kategorii mužů vyhrál díky výbornému finiši Lukáš Olejníček (VSK Universita Brno) za 30:10.58. V této kategorii jsme měli dva již zkušené zástupce.
Filip Záveský doběhl na 10. místě a Michal Horáček na 15. místě.
ČTBK Iscarex