Suverénní jízda juniorů z OT! Aneb postupujeme do druhé nejvyšší soutěže

Florbalisté - junioři týmu Orlicko-Třebovsko uzavřeli ligovou sezonu 25. dubna na Svitavské sportovní hale a i přes to, že výsledek byl znám již dva turnaje před koncem soutěže, tak oslavy začaly až po posledním zápase.
V posledním kole nejdříve vyzvali Hradecké soupeře a po velmi ospalé a nepřesné první třetině si s chutí zastříleli a jen laxnost v průběhu hry znamenal pro soupeře přijatelný výsledek 15:1.
V druhém zápase se postavili jedinému silnému soupeři v letošní sezoně. Svitavský celek na domácím hřišti je vždy velmi silným soupeřem. Nikdo jiný nás nedokázal potrápit tak, jako Svitavy. Ale chuť zvítězit, naši početní fanoušci a chuť si zahrát poslední zápas sezony hnal kluky dopředu. Konečný výsledek 10:1 nebyl pro soupeře příliš milosrdný.
Junioři letos dokázali zcela jednoznačně a hladce postoupit do celostátní soutěže. V sezoně je bohužel čekali jen dva těžké zápasy. První proti Svitavskému celku, kdy se skóre zastavilo na stavu 5:5 a druhý v zápase proti Trutnovu, kde kluci bojovali sami proti sobě. Koncert neproměněných šancí a velmi naivní chyby znamenali jedinou prohru (5:6) v sezoně.
 
V letošní vítězné sezoně za tým juniorů nastupovali tito hráči:
Brankáři Jiroušek Štěpán, Typl Vojta, Hrdlička Jakub, Gorun Matouš
Obránci  Petraš Pavel, Fiala Vojta, Ferkl Ondra, Horák Pavel, Dryml Tomáš, Langer Vojta, Kopecký Tadeáš
Útočníci  Jurco Patrik, Horák Honza, Jaroš Pavel, Langer Tomáš, Tesař Matěj, Marek Jakub, Ezr Olda, John Petr, Blaho Jirka, Jukl Tomáš, Tesař Šimon, Moravec Jakub

Statistika:
23 hráčů  - 55 bodů – o 12 více jak druhý tým soutěže
20 zápasů - 18 výher  1 remíza – FBK Svitavy 1 prohra – DTJ Trutnov
194 vstřelených branek – průměr 9,7 na zápas  50 obdržených branek – průměr 2,5 na zápas
Výborná podpora rodičů – 1300km, 13 buchet pro tým  Úžasní fanoušci – 23 transparentů, 1 dýmovnice