Pardubice, Českou Třebovou s Košicemi a Tatrami spojí od června nové noční vlaky RegioJet. Nabídnou úplně nový produkt nočního cestování.

Nové noční spoje RegioJet nabídnou nový produkt pro noční cestování vlakem:

·         snídani zdarma

·         komplexní servis palubního personálu – včetně nabídky dek, budící služby a další asistence

·         rozčlenění vlaku na vozy s nočním klidem a vůz s plným palubním servisem

·         superbezpečné cestování – dohled bezpečnostní služby a palubního personálu během celé cesty

·         atraktivní ceny od 9 EUR

Ještě před začátkem letošního léta začnou na trase mezi Prahou, Pardubicemi, Českou Třebovou a Košicemi a také Tatrami (stanice Poprad – Tatry) jezdit nové noční vlaky RegioJet, které jsou odpovědí na neustále rostoucí poptávku cestujících po bezpečném a komfortním cestování na těchto trasách. Už 14. června 2015 tak Pardubice a Českou Třebovou a Košice, resp. Tatry spojí pár žlutých nočních vlaků, které budou zatím jezdit ve čtvrtek, pátek a v neděli tak, aby tak uspokojily poptávku cestujících na nejvytíženějších trasách v době před a během víkendu, kdy je zájem o cestování nejvyšší. Zároveň nabídnou cestujícím zcela nový koncept superbezpečného a pohodlného nočního cestování na železnici - včetně snídaně zdarma, bezpečnostního personálu po celou dobu cesty a atraktivních cen již od 9 EUR.
 
„Chceme se na trase do Košic stát stejným fenoménem, jako se RegioJet stal na trase Praha – Pardubice - Olomouc - Ostrava. Noční spoje do a z Košic a Tater rozšíří naši nabídku na těchto trasách, neboť poptávka po cestování našimi vlaky neustále narůstá. Denní pár spojů RegioJet, který jezdí z Prahy přes Pardubice do Košic a zpět se stal vůbec nejvíce využívaným vlakovým spojem na trase Praha - Pardubice - Košice. Zároveň chceme cestujícím nabídnout zcela nový koncept nočního cestování na železnici - superbezpečný a pohodlný zároveň," říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet.
Noční spoje budou zatím jezdit ve čtvrtek, pátek a neděli z Pardubic hl. n. Ve 22:59, z České Třebové ve 23:35 a naopak z Košic ve 21:23 a na druhý den ráno dorazí do svých cílových stanic v Košicích o 7:00 a do Pardubic v 5:07, respektive do České Třebové ve 4:28 hodin. Nově zastaví noční spoje, stejně jako denní spoje mezi Prahou a Košicemi, také ve Spišské Nové Vsi.
Jízdenky budou v prodeji od příštího týdne a také v případě nočních vlaků RegioJet jsou jejich ceny například pro trasu Pardubice – Košice od 9 EUR.
 
Superbezpečnost pod dohledem palubního personálu i bezpečnostní služby
Nové noční spoje RegioJet začnou jezdit ještě před začátkem léta. "Cestujícím tyto nové noční spoje nabídnou pohodlnou a zároveň superbezpečnou přepravu - na bezpečnost bude s palubním personálem dohlížet také bezpečnostní služba," dodává Radim Jančura .
 
Speciálně upravená obsluha a snídaně zdarma
V průběhu přepravy bude s ohledem na noční provoz upraven i palubní servis. Úvodem cestujícím palubní personál nabídne standardní servis RegioJet. Od jedné hodiny ranní zhruba do čtvrté hodiny ranní bude ve vlaku noční klid. Během něj stevardi nabídnou cestujícím k zapůjčení deky, také si budou moci cestující zakoupit malé zámky na uzamčení zavazadel. Během tohoto času nebude palubní personál obsluhovat cestujícího přímo na místo, ale během celé cesty bude jeden vůz poskytovat non-stop servis, kam si budou moci cestující v případě zájmu přesednout. Ráno cestujícím palubní personál nabídne i snídaně zdarma - máslový croissant a kávu, případně si budou moci cestující zakoupit další občerstvení z palubního menu.
Během nočního klidu bude bezpečnostní služba a palubní personál neustále kontrolovat bezpečnost cestujících a jejich zavazadel, v případě zájmu je na požádání před výstupní stanicí i včas personál vzbudí.
O cestování vlaky RegioJet je velký zájem – v každém košickém vlaku 600 cestujících
Mezinárodní vlakové spoje EuroCity RegioJet se u cestujících těší velkému zájmu. Původní mezinárodní spojení RegioJet z Prahy, Pardubic a dalších českých měst do Žiliny doplnil na podzim loňského roku nový pár vlaků, který zajišťuje přepravu cestujících na trase mezi Košicemi, Pardubicemi a Prahou. Ten se zakrátko se stal nejvíce využívaným vlakem na této trase a RegioJet na něj běžně nasazuje až desetivozové soupravy. Za první tři měsíce letošního roku využilo vlaku EuroCity RegioJet, spojující denně Košice, Poprad, a Žilinu s destinacemi v České republice 108 tisíc cestujících, což je 600 cestujících na vlak.
Také celkově si RegioJet i v letošním roce udržuje vysoké tempo růstu cestujících. Za první čtvrtletí s ním cestovalo více než 641 tisíc cestujících a ve srovnání se stejným obdobím roku 2014 se jedná o 35% nárůst počtu cestujících. Dopravce se navíc již ve druhé polovině loňského roku přehoupl do ziskového hospodaření.