10 dní florbalu 2015 za námi                                                 

Letošní osmý ročník opět zlomil pár rekordů, pobavil mnoho lidí a přivedl mnoho dětí sportovat.
První den akce přinesl jednu z letošních novinek a to otevřené tréninky. Dorazilo pár dětí i rodičů, vyzkoušet si o čem tento sport je a jak se trénuje.
Další dva dny byly věnovány turnaji mužů. Dorazilo 6 týmů a odehrálo se mnoho kvalitních zápasů. Největším favoritem byl Svitavský tým z první ligy a po celý turnaj předpoklady naplňoval. Na druhém místě skončil druhý velmi silný tým ze Šumperka a třetí místo vybojoval domácí tým OT s mnoha zástupci z úspěšného juniorského týmu.
Od pondělí do čtvrtka patřila dopoledne již tradičně školám a opět padly rekordy v počtech týmů a sportujících dětí. Odpolední bloky také neprošly výraznou změnou, opět patřily rodinám a firmám.
Pátek dopoledne a školky, to je další z tradic 10 dní. 180 dětí se vystřídalo na ploše zimního stadionu. 35 pořadatelů mělo pro děti nachystáno mnoho her na různých stanovištích. Tak jako každý rok i letos jsme se snažili školkám dát pár dárků, aby si děti měly s čím hrát.
Pátek odpoledne přinesl jednu z nejvýraznějších akcí a to přátelský zápas dívčích týmů žákyň krajského výběru (PCE a HK) proti Nizozemské reprezentaci. Velmi přátelské soupeřky přijely do ČR sbírat florbalové zkušenosti a i přes jasnou porážku (12:6 pro krajský výběr) byla jejich návštěva velmi milá a položila základ pro mnoho budoucích kamarádských vztahů. Následoval přátelský zápas starších dívek - dorostenek PCE a HK výběru proti žákům z OT.
Druhá sobota přinesla další tradiční akci a to turnaj pro příchozí veřejnost. Odpolední zápasy o konečná umístění poznamenal hokejový zápas ČR proti Kanadě, ale i přesto si všichni s chutí sportovat dobře zahráli a pobavili se. Naneštěstí i letos dorazilo pár lidí, co si pletou sporty a jejich hrubé chování, hlavně vůči mladším hráčům, si zaslouží opovržení. Dozajista by si zasloužili, aby zde byli jmenováni, ale my se rozhodli se touto cestou nevydat.
Závěr akce již potřetí patřil klubu a hráčům z řad OT. Dopolední hodiny naplnili naši nejmladší a plný zimní stadion malých sportovců byl velmi příjemný. Odpolední turnaj pro velké hráče uzavřel letošní povedenou akci a již v dalším týdnu se rozběhly přípravy na devátý ročník.
Velmi děkujeme všem, kteří nám s akcí pomáhají a jsou nám partnery při tomto florbalovém festivalu v České Třebové.