Svět mužů v pravěku, to nebyly jen války a pití.
Festival v Křivolíku vám prozradí  víc!

Odvaha, zarputilost, síla, hrdost, vášeň. Jsou toto stále základní mužské atributy?
Změnili se muži během tisíců let? Nebo je v nich stále něco z přemýšlivého a osamělého lovce, vizionářského zemědělce, divokého Kelta, který dobývá světy a statečného Germána, který se nebál čelit Římu? Takové otázky jsme si pokládali, když jsme pro vás chystali letošní, již sedmý ročník Festivalu živého pravěku v Křivolíku. Věříme, že spolu na ně odpovědi nalezneme!
Pojďme s námi porovnat dva světy. Jeden náš, který známe. Druhý dávno zaniklý, svět kde přežít nebylo snadné a každý nový den znamenal boj s přírodou a osudem! Zveme vás na výlet do pravěku Evropy v sobotu 20. Června 2015. Během jednodenního festivalu na vás od 12:00 do 17.00 čekají komentované programy, vystoupení a prohlídky technologických dílen a velký turnaj v siláckých hrách! Přímo na místě změříme síly s přírodou i sebou navzájem. Ukážeme si, že síla se neskrývá jen v pažích, ale i hlavě a odvahu potřebujeme nejen při boji s nepřítelem, ale i při krocení divokých živlů. Projdeme tisíciletími lidské civilizace od lovců doby ledové po příchod Slovanů a objevíme v sobě odkaz předků!
Na silácké hry HEROI BOJ můžete svůj tým přihlásit formulářem na stránkách festivalu festival.krivolik.cz, účast je zdarma a vítězný tým získá množství piva, medoviny a jídla, ale také věcnou slávu. Pokud se necítíte zrovna jako silák, nebojte, nezůstanete bez naší pozornosti. Můžete se zúčastnit šamanského bubnování, pletení slunovratových věnců, nahlédnou do domku rybáře a jeho ženy, pozastavit se u kováře a platnéře, poslechnout si přednášku o loveckých technikách, zadovádět si při aktivitách pro rodiny s dětmi, převléknout se do pravěkých šatů a celý ten krásný zážitek zapít a zajíst v našem hostinci.
Sdružení Bacrie a osadu Křivolík můžete sledovat na facebooku, kam přidáváme pozvánky na naše akce a informace o aktuálním dění v osadě. Naleznete zde program, mapu a všechny další informace, které o akci potřebujete nebo chcete vědět.
Vstupné na festival je dobrovolné. Projekt je neziskový, svojí návštěvou podpoříte rozvoj experimentálně archeologického centra. Těšíme se na vás 20. Června mezi 12:00 a 17:00 v pravěké osadě Křivolík u České Třebové!