Třebováci v mezinárodní soutěži krátkých filmů                

Během druhé poloviny května vznikal v lesích kolem České Třebové krátkometrážní film BEHIND. Tento snímek vypráví krátký příběh o dřevorubci, který čelí vlastnímu svědomí. Film má nejednotnou linii a lehce mysteriózní nádech. Dvojice autorů, Filip Hostýnek a Radim Vaňous, kteří se nazývají Videodorant, natočila film BEHIND do mezinárodní soutěže krátkých filmů My RODE Reel.
„Snímek jsme promýšleli již od začátku roku. Jedno z velice limitujících pravidel soutěže je maximální stopáž tří minut. Padlo několik námětů, ale nakonec jsme se zhostili tohoto příběhu. Jedná se o spíše o vizuální podívanou, ve které jsme se snažili klidný a neměnný prostor přírody využít pro událost, která dokáže změnit lidskému jedinci život“ řekli autoři snímku. V soutěži vybírají profesionální tvůrci nejlepší filmy v 19kategoriích a vyhlášení bude na konci června tohoto roku.
„Naše ambice nesahají přímo k výhře, ale každá zkušenost nás posouvá dál. Rádi bychom poděkovali našemu příteli z Uherského Hradiště, herci Janu Pospíšilovi, který velmi působivě ztvárnil hlavní postavu dřevorubce a dalším, kteří nám během natáčení pomohli.“ Doplnili kluci.
Kdo by měl chuť, může se podívat na jejich film na tomto odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=A-4t0yfxfwY
Případně se kouknout na jejich webové stránky www.videodorant.cz, kde si můžete prohlédnout jejich další tvorbu a případně je oslovit pro Váš projekt.