OSLAVA SVÁTKU DĚTÍ V KRÁLOVSTVÍ SKŘÍTKA HABRMÁNKA

Poslední květnový týden nabídl našim dětem pestrý blok zajímavostí a různorodých aktivit. Když dojde na oslavu Dne dětí v Mateřské škole Habrmanova, holčičky a kluci se hodně těší na každodenní překvapení.

V pondělí za námi přijel chovatel, aby dětem představil některé druhy dravců, se kterými se běžně nemohou setkat, natož je pozorovat z bezprostřední blízkosti. Dozvěděly se mnoho o jejich výskytu, způsobu života a typických vlastnostech.

Druhý den byl prosycený vůní adrenalinu. Strážníci Městské policie dětem přiblížili svou práci s ukázkou vybavení, které při ní používají. Velký zájem a trpělivost dětí nezmařila ani dešťová sprška, která se na konci návštěvy na nás spustila.

Na středeční program se těšili všichni, kteří mají rádi pejsky, cítí jejich pozitivní energii, obdivuhodnou věrnost a vnímají psí přátelskou komunikaci. Členové ZKO Podhorka se svými psími kamarády zaujali pozornost i těch nejmladších – tříletých dětí (což není vždy jednoduché) – svou prezentací výcviku a přehlídkou dovedností psíků různých plemen. Nejsilnějším zážitkem bylo pozorování roztomilých štěňátek, od kterých se děti nemohly odtrhnout. Přály si je všechny pochovat, pomazlit se s nimi a ani vidina blížícího se oběda je nedokázala od nich odpoutat.

Čtvrtek jsme věnovali sportování. Děti na sedmi stanovištích na školní zahradě a v jejím okolí překonávaly překážky a tužily svaly, aby si procvičily celé tělo. Příjemně se zabavily hravými pohybovými činnostmi současně s dodržováním fair play.

Poslední den probíhaly v komnatách zámku skřítka Habrmánka individuální programy.

Paní učitelky se svými princi a princeznami z komnat Myšek, Sluníček, Pejsků, Medvídků, Kočiček, Žabiček a Ježečků velmi děkují příslušníkům Městské policie, kynologům ZKO Podhorka i všem ostatním za ochotu a čas, který nám věnovali a připravili příjemný, milý a radostný týden pro všechny děti z celé naší mateřské školy.

Za MŠ Habrmanova Jana Faltysová