ZPRÁVY Z FOTBALU                                                           

A“  MUŽSTVO Divize C – 29. kolo – 6.6.2015
 
FK Česká Třebová – Turnov                  0:2 (0:0)
branky:     50.     -     0 : 1
                  67.     -     0 : 2
Sestava: Hejl – Abt, Ptáček, Strnad, Rataj – Zahálka, Nágl – Nespěšný (71. Grepl), Urbanec (58. Kopecký), Novotný (71. Čikl) – Pešek (71. Borek)
Za úmorného vedra se oba týmy rozjížděly pomalu. Hra se odvíjela mezi vápny a šance k vidění nebyly. Až ve 39. min. Hejl včasným vyběhnutím zachránil před dobíhajícím Šulcem, míč se odrazil k Moravcovi, který nastřelil břevno. Po přestávce se hra zrychlila a přicházely i šance na obou stranách. V 50. min. si na skvělou průnikovou přihrávku za obranu naběhl Bernát a křížnou střelou otevřel skóre – 0:1. O minutu později kopal Nágl trestňák a gólman Hyka výtečným zákrokem vyrazil míč na rohový kop. Po hodině hry Bernátova rána vyprášila Hejlovy rukavice. Následně přišly naše dvě vyložené šance. V 61. min. prudká křížná střela Ptáčka těsně minula pravou tyč. V 64. min. putoval míč po ose Ptáček – Zahálka – Pešek, ale toho skvěle vychytal gólman. Kýženého vyrovnání jsme se bohužel nedočkali. Naopak, přišel trest. V 67. min. napřáhl z dálky přesně k tyči Šulc a rozhodl o výsledku – 0:2. Pro náš tým to byl šok, ze kterého se vzpamatovat nedokázal. Závěr zápasu sehrál v křeči a hostům nabídl tři šance na zvýšení skóre. V 84. min. mohl čestný úspěch zaznamenat Čikl, ale v nadějné pozici byl pohotově zblokován. Vypili jsme si kalich hořkosti do dna a v konečném účtování se po ročním působení v divizi, kde jsme nutno říci nehráli podřadnou roli, vracíme do krajského přeboru.
 
„B“ MUŽSTVO Neděle 7.6.2015
Heřmanův Městec – FK Česká Třebová „B“   8 : 0 (4:0)
Sestava: Hotmar – Plačko (71´Kovář), Švec, Voleský, Vyhnánek, Vytlačil (53´Bárta), Strnad, Keprt, Novotný, Macko Urbanec R.
Již v první minutě chybujeme, ale Hotmar zaváhání svého spolupháče napravuje. V osmé minutě již prohráváme, když jsme se dopustili ztráty míče ve středu hřiště a domácí pronikli do otevřené obrany - 1:0. Ta samá situace se opakovala o deset minut později se stejným koncem – 2:0. V 19.minutě Plačko míjí šibenici, zato domácí o minutu později míří přesně. Ve 33.minutě po centru z naší pravé strany útočník hlavou zvyšuje již na 4:0. Poté jsme v první půlu měli šance pouze my. Strnadovu pumelici brankář domácích fantasticky vyrazil na roh. Ze skrumáže jsme také nic nevytěžili.
Druhá půle začala naším náporem. Švec tvrdou ranou z dálky vystrašil domácí, ale střela těsně minula branku. Poté jde Urbanec sám na branku, ale brankář jeho pokus reflexivně vyrazil. Domácí jsou poprvé před naší brankou v 54.minutě a po ofsajdu doráží do prázdné – 5:0. V 56.minutě trefujeme Plačkem z malého vápna první tyč. Domácí se dostali k našemu vápnu v 60.minutě a opět trefují sice šťastně ale přesně – 6:0. O 3 minuty později Macko z přímého kopu přestřeluje. O chvíli později trefuje břevno Urbanec. A tak opět domácí a zase úspěšně, tečovaná střela končí v síti – 7:0. V 69.trefuje Plačko opět tyč. V 74.minutě si na Vyhnánkův přesný centr naběhl Strnad, ale v tutové šanci přestřelil. O minutu později jde opět Urbanec po Strnadově vysunutí zcela sám na brankáře, ale ten ho skvěle vychytal. V 80.minutě po dlouhém autu trefujeme hlavou další (již čtvrtou) tyč. O 3 minuty později projektil Strnada opět vyráží výborný brankář domácích. V 85.minutě Strnad po rohovém kopu z malého vápna přestřeluje. V 86.minutě Vyhnánkův trestný kop končí na spojnici (naše 5. trefená branková konstrukce). V 90.minutě po přistrčení rukou a ofsajdu ukončují domácí naše trápení osmou brankou.
Utkání se nevydařilo také rozhodčím, kteří domácím odpustili několik mnohametrových ofsajdů, ze kterých stříleli branky. Škoda, že rozhodčí utkání neukončil po inzultaci domácím hráčem.
Utkání se nám vůbec nepovedlo. Z mnoha šancí nedokážeme vstřelit ani čestný úspěch. Naopak domácí skoro všechny své šance dali, proto je výsledek pro nás ostudou.
DOROST 
Datum: 6.6.2015, mistrovské utkání v České Třebové

Sestava:  Lukáš – Pitra, Popelka, Kovář, Jakš (46´ Gregor) – Herclík (46´ Řehoř), Koutný, Ezr, Stolín (73´ Kulhavý) – Motl, Trčka (73´ Broulík)
FK Česká Třebová – FK Náchod „B“    3 : 4 (2:1)
Branky: 2x Motl, 1x Řehoř
Hodnocení trenérského týmu:
V předposledním kole Východočeského přeboru dorostu náš tým na svém hřišti přivítal dorostenecký tým z Náchodu. Soupeř byl v utkání favoritem a v 17. minutě se ujal vedení 0:1. Naši hráči si však aktivní hrou v průběhu zápasu vytvořili až dvougólový náskok 3:1, ale na vítězství to bohužel nestačilo. Závěr utkání vyzněl jednoznačně pro soupeře, který po zbytečných chybách v naší obraně skóre otočil na konečných 3:4.
Z pohledu vývoje zápasu je naše prohra trochu smolná. Nutno však konstatovat, že soupeř byl díky lepší fyzické kondici v závěru utkání jednoznačně lepší a za vítězstvím šel až do posledních minut utkání. 
  
STARŠÍ ŽÁCI
Nadstavba KPSŽ 4. kolo Pardubice  Pardubice (7.6.2015)
 
Pardubice B
2-3 (1:2)
FK Česká Třebová
 
Branky: Křepela, Hýbl L., Popelka
Sestava: Hýbl V. – Řehoř (58´Cejnar), Herclík, Gregor, Deml – Křepela, Borek, Jiřánek, Hýbl L. – Popelka (51´Fohl), Fric
 
MLADŠÍ ŽÁCI „B“
6.6.2015 turnaj okresního přeboru mladších žáků, pořadatel: Boříkovice
 
FK Česká Třebová B - 1.FC Žamberk                                         1:2
Branka: Krása Matěj
 
FK Česká Třebová B - FC Jiskra 2008/Sokol Boříkovice          0:2
 
FK Česká Třebová B - TJ Jiskra Ústí nad Orlicí B                    3:0
Branky: Krása Matěj 2x, Synek František
 
Sestava:
Mikulka Vojtěch, Bezdíček Adam, Synek František, Vašata Jakub, Kolář Matěj, Kolář Šimon, Horák Dominik, Mísař Adam, Stach Daniel, Polášek Matěj, Krása Matěj
V turnaji jsme obsadili 4.místo.
 
MLADŠÍ PŘÍPRAVKA „B“
Turnaj Libchavy 6. 6. 2015

Sestava modří: Cartmell Oliver, Řehák Radim, Ondráš Jakub, Kumpošt Radovan, Krása Lukáš, HašekJan, Šumbera Metoděj
Sestava bílí: Hájek Tomáš, Kovář Vojtěch, Šváb Michal, Švanda Matyáš, Deml Jakub, Motyčka Matyáš, Slezák Josef
 
FK Česká Třebová modří : FK Česká Třebová bílí    6 : 5
Góly: Krása 3, Kumpošt 3, Slezák 2, Kovář 3
 
Libchavy B : FK Česká Třebová modří                    10 : 6
Góly: Kumpošt 4, Krása, Šumbera
 
Libchavy A : FK Česká Třebová modří                    3 : 3,  np 2 : 0
Góly: Kumpošt, Ondráš, Šumbera
 
FK Česká Třebová modří : Žamberk                        1 : 12
Gól: Kumpošt
 
Ústí nad Orlicí : FK Česká Třebová modří               10 : 0
 
Žamberk : FK Česká Třebová bílí                             9 : 1
Gól: Kovář
 
Libchavy A : FK Česká Třebová bílí                         5 : 3
Góly: Kovář 2, Slezák
 
Ústí nad Orlicí : FK Česká Třebová bílí                    4 : 2
Góly: Kovář, Deml
 
Libchavy B : FK Česká Třebová bílí                         7 : 1
Gól: Šváb
 
Na poslední turnaj do Libchav jsme přivezli 2 týmy. Síly jsme rovnoměrně rozdělili, o čemž vypovídá hned první vzájemný zápas. Pořadatelé nakonec vyhlásili 2 kategorie – starší (roč.2006) a mladší (roč.2007). Naše týmy jsou z poloviny složeny z kluků ročníku 2008 a kupodivu se nám nejvíce dařilo proti starším protihráčům. Modrý tým vedl nad domácími Libchavy (roč.2006) 3:2. Vedení nakonec neudržel a v penaltovém rozstřelu byli domácí šťastnější. Bílý tým sehrál své nejpovedenější utkání s Ústím, kde byl jednoznačně lepší a prohrál jen díky nákopům brankáře soupeře přes půlku. Nejhorší utkání bílý tým sehrál poslední zápas proti Libchavům, kde se už kluci asi viděli odpoledne u bazénu.
Dobře zorganizovaný turnaj se povedl. Kluci ukázali, že se zlepšují a některé fotbalové momenty donutily přihlížející diváky k hlasitým ovacím J.