Medaile pro náš plavecký oddíl
z Mistrovství ČR žactva a Olympiády mládeže!!!!

Letní mistrovství ČR staršího žactva / roč. 2001,2002/ proběhlo 6.-7.června 2015 na padesátce v Brně za Lužánkami.
Náš oddíl byl mezi 74 oddíly z ČR početný, účast z krajských přeborů si vyplavali  Vojtěch Novotný, Barbora Pražáková, Eliška Štichauerová, Denis Hýbl a Honza Vinkler.
Toto mistrovství přineslo bronzovou medaili Denisi Hýblovi v disciplině 100 znak a 5. místo na znakovou dvoustovku.
Eliška Štichauerová doplavala na 4. místě na 200 motýlek a 400 polohový závod a 5.místo vybojovala na 400 volný způsob.
Mladší žactvo /roč. 2003/ závodilo o mistrovské tituly ve Zlíně a tam nás zastupoval jediný Vašek Kovář, který se ve výsledkové listině umístil na všech startech kolem 10. místa.
Pohár ČR 11. letých se konal v Prostějově 13.-14. června a tady se za startovní bloky postavili z našeho oddílu Honza Hurych a Honza Průcha.  Honza Hurych se nejlépe umístil na 5. místě v disciplině 100znak a 100 polohový závod.
Pohár ČR 10. letých se plaval v Kopřivnici a také odtud jsme si přivezli medailová umístění. Na startu jsme měli 5 závodníků v různých disciplinách:  Vojta Šilar, Vojta Štantejský, Matěj Štantejský , Barbora Koubová a Nela Hýblová.
Nela Hýblová si vybojovala na 6 startech 6 medailí. Zlato na 100 znak, stříbro v disciplinách 50 znak, 100 motýl, 200 a 400 volný způsob a bronzovou medaili na 50 motýl.
 
Závěr sezóny byl letos ve znamení Olympiády dětí a mládeže, která se po dvou letech konala od 15. - 19.června  v Plzni.
Do výběru 24 členného družstva plavců  roč. 2001,2002 Pardubického kraje se nominovalo 6 plavců našeho oddílu: Vojtěch Novotný, Denis Hýbl, Jan Vinkler, Natálka Stránská, Eliška Štichauerová a Barbora Pražáková. 
V nádherné atmosféře pod olympijskou vlajkou vybojovali na padesátimetrovém bazénu bronzové medaile Eliška Štichauerová na 200 motýl a Denis Hýbl na 100 znak. Diplomy a body se udělovali do 6.místa a Eliška obsadila 4. místo na 200 motýl a 400 polohový závod a 5. místo na 400 volný způsob. A olympijské medaile byly opravdu nádherné , rovněž jako vyhlašování nejlepších v olympijském domě.
Vojtěch Novotný přispěl 2x ke 4. místu štafety na 4x50 volný způsob a 4x50 polohová štafeta. Škoda, stupně vítězů unikly o vteřinku.
Všichni zúčastnění si prožili krásnou atmosféru olympijských her a užili si fandění nejen na bazénu, ale také v ostatních sportech. Vlajkonošem  Pardubického kraje byl olympionik biatlonista  Ondřej
Moravec a medailových ceremoniálů se zúčastnili nejlepší čeští bývalí i současní sportovci. Všichni jsme si ten týden užili.
 
Všem našim plavcům blahopřeji k účasti a medailím na těchto vrcholných závodech a děkuji za reprezentaci našeho oddílu.
A samozřejmě také trenérům mladých závodníků Lídě Tmějové a Petrovi Hurychovi.                                                    R.Ei.