Českotřebovský deník 170/2015  (24/7)                                 
Kulturní centrum Česká Třebová
ve spolupráci s Městským muzeem Česká Třebová a Českými drahami a.s. pořádá
JAN PERNER   7/9 1815 – 10/9 1845 

 
AKCE PRO CELOU RODINU,
která chce připomenout 200 let od narození a 170 let od úmrtí Jana Pernera, stavbyvedoucího první české parostrojní dráhy, která letos slaví rovněž 170 let od zahájení svého provozu.
 
SOBOTA 29/8 2015
program:
12.30 hudební produkce na Terminálu Jana Pernera – Poutníci Česká Třebová
13.43 odjezd parního vlaku do Chocně (cestou populárně naučná přednáška o historii trati)
další zastávky: 13.53 Dlouhá Třebová, 14.03 Ústí nad Orl. město, 14.23 Ústí nad Orl., 14.38 Brandýs nad Orl.
15.00 prohlídka části výpravní budovy v Chocni, přednáška o Janu Pernerovi v Sále Jana Pernera
16.01 odjezd parního vlaku zpět do České Třebové
další zastávky: 16.09 Brandýs nad. Orl., 16.24 Ústí nad Orl., 16.30 Ústí nad Orl. město, 16.40 Dlouhá Třebová
18.00 vernisáž výstavy fotografií Stavitelé terminálu autora Jaroslava Plocka ve výstavní síni Kulturního centra
19.30 Divadlo Jesličky Josefa Tejkla: Kupé story – divadelní představení na motivy povídky Rado Olose (Terminál Jana Pernera)
21.00 taneční, pohybová a audiovizuální světlená show na Terminálu Jana Pernera (tančí skupina Renaty Hans Perner, praneteře Jana Pernera; hudba Jan Fikejz; lightdesign Vladimír Burian)
občerstvení zajištěno po celou dobu trvání akce (na Terminálu, ve vlaku i v Chocni)
vstupné zdarma, jednosměrné jízdné parním vlakem 25 Kč / 50 Kč
akce je součástí programu Roku Jana Pernera
 
NOVINKY od KABELOVÉ TELEVIZE CZ s.r.o.:

Dne 13.7.2015 došlo k předem ohlášené změně modulačního profilu na QAM 256, která měla za následek nejen nutnost přeladění televizorů a set-top-boxů, ale především rozšíření programové nabídky v systému DVB-C.
Malá programová nabídka (dříve „omezená“) byla rozšířena o 16 TV programů, a to o slovenské, cizojazyčné a především o programy v HD kvalitě).
Velká programová nabídka (dříve „základní“) byla rozšířena o 9 TV programů.
Nově byly zařazeny i programy do kódovaných nabídek, například English Club TV, Film Europe HD, Doku CS, Muzika CS, Kino CS, CBS Reality a další.
Nabídka je rozšířena o nový sportovní balíček „SPORT VELKÝ“, který je určen všem sportovním fanouškům – obsahuje 11 sportovních programů v SD i HD kvalitě, o balíček FILMBOX+ a o Základní digitální nabídku HD.
V analogovém vysílání byl do Malé nabídky nově zařazen program Šlágr TV a do Velké nabídky program Travel Channel.
Bylo aplikováno LCN – logický systém řazení předvoleb TV programů. Programy budou řazeny dle skupin a žánrů – programy České televize, Novy, Primy a poté dle tematických žánrů. Tento systém například odstraní nepraktické seřazení TV programů dle abecedy u některých přijímačů. LCN se uplatní jen v případě, že ho podporuje Vaše zařízení (TV přijímač nebo set-top-box) – bývá uvedeno v manuálech.
U datových tarifů ROZJEZD, START a MINI byly za stávající cenu navýšeny rychlosti (nutno provést restart modemu).
Po několikaměsíčních jednáních s poskytovateli programů skupiny Nova a Prima jsme nuceni díky zpoplatnění distribuce těchto programů navýšit cenu Malé a Velké programové nabídky o 20,- Kč,  a to s platností od 1.8.2015.
Naše společnost se zvyšování měsíčních poplatků za kabelovou televizi dlouho bránila, a proto několik let nepromítala míru inflace, navýšení poplatků ochranným organizacím ani nárůst DPH do měsíčních poplatků za služby koncovým zákazníkům a zvýšené náklady financovala z vlastních zdrojů. Vzhledem k nečekanému striktnímu požadavku na zpoplatnění výše zmíněných programů však nejsme schopni další zvyšování nákladů financovat.
Závěrem Vám doporučujeme seznámit se s naší nabídkou tarifů KT mobil, se kterými můžete bez měsíčního paušálu volat i posílat SMS zprávy za 1,- Kč. Pokud měsíčně provoláte například 200,- Kč (60 min.), u nás za stejný počet provolaných minut zaplatíte jen 60,- Kč, tedy o 140,- Kč méně. Nově si můžete vybrat i neomezené tarify. Vaše mobilní číslo si k nám můžete přenést až do 30. 9. 2015 zdarma.
Pokud si do 30.9.2015 objednáte službu KT mobil s převodem svého současného čísla, nebude se Vás týkat cenové navýšení měsíčních poplatků za televizní nabídku o 20,- Kč.
Věříme, že rozšíření programové nabídky Vás potěší. Podrobnější informace o výše uvedeném Vám poskytne naše obchodní oddělení, které Vám přeje hezký zbytek léta.
Lucie Bucharová, obchodní ředitelka