24 HODIN NA KOLE 

Od soboty 4.července - od 10 hodin, do neděle 5.července do 10 hodin - se mezi Ústím nad Orlicí a Českou Třebovou konal 4. ročník vytrvalostního kroužení pro amatérskou cyklistickou veřejnost - závodu nazvaného 24 HODIN NA KOLE. Závod byl rozdělen do kategorií na jednotlivce, týmy dvou závodníků, týmy tří závodníků a kategorie koloběžky. Trasa dlouhá 9,2 km (2x 4,6 km) vedla od bývalé Perly přes Hylváty a Dlouhou Třebovou po silnici směrem na Přívrat a u železničního viaduktu se vracela zpět. Celkem se závodu účastnilo 64 cyklistů, kteří za 24 hodin najeli dohromady více jak 20 tisíc kilometrů.
Absolutním vítězem se stal - již potřetí- Michal Kubišta z Dlouhé Třebové, který ujel neuvěřitelných 726,8 km!
Z Českotřebováků  byl na pátém místě Petr Macek s 561,2 km! Osmé místo obsadil Zdeněk Václavek s 515,2 km! Nejstarším jednotlivcem byl Milan Richter, který na hranici kolapsu vydřel 10. místo se 460 km!
Ve dvojicích obsadili 5. místo bývalý ředitel  základní školy  Stanislav Uma s vnučkou Lucií Rudoleckou, kteří najeli 533km!
Ve tříčlenných družstvech byli na třetím místě Parničáci ve složení Martina Rábová, Pavel Ráb a Jaroslav Poukar, kteří najeli 763,6 km!
Na koloběžce ujel vítěz Mariam Burkart ze Starých Jesenčan 386,4 km.
 Jelo se za extrémně vysokých teplot, takže rekordy nebyly pokořeny. Mně však závodníci s najetými stovkami kilometrů připadali jak z jiného světa. Obdivuji neskutečnou vůli a houževnatost účastníků. Všichni to absolvovali ve zdraví a těší se na příští ročník za normálnějších meteorologických podmínek.  V.Polák
 
    Stanislav Uma s vnučkou
Vítěz Michal Kubišta po dojezdu a s pohárem
Petr Macek                                                                          Zdeněk Václavek
  Milan Richter