Diamantový sjezd - 60 let od maturity se konal dne 20.6.2015
v České Třebové

V letošním červnu 2015 to bylo 60 let co jsme v roce 1955 s maturitním vysvědčením na současném gymnasiu v České Třebové vykročili do života. Kulatá výročí stálý přípravný výbor vždy zajišťoval slavnostně a tak tomu bylo i letos. Ze dvou tříd po 27 žácích se nás sešlo celkem 29. z toho polovina z Ústí nad Orlicí. 13 spolužáků již zemřelo.
V obřadní síni Městského úřadu v České Třebové nás přivítal pan Dobromil Keprt a ze sekretariátu paní Ludmila Rašnerová. Po slavnostním projevu následovalo stužkování přítomných a zápis do pamětní knihy města. Hlavním programem bylo vystoupení smíšeného pěveckého sboru „Alou Vivat" z Ústí nad Orlicí, které bylo velmi emotivní a dodalo nám příjemnou náladu. Za možnost uskutečnit tento záměr v obřadní síni radnice i za předání upomínkových předmětů patří MěÚ náš vřelý dík.
Dále následovalo tradiční fotografování a odchod do salonku Pivovaru Faltus, kde probíhal další program.
 
Popis k fotografii:
První řada zleva: 
Marta Motlová-Jindrová,  Hana Hyková-Čekanová, Hana Kapounová-Venclová,  Olga Páclová-Ryšavá, 
Marie Bubnová-Sedláčková,  Hana Podzemská-Mikešová  Lidmila Moláčková-Vaňásková   Libuše Hanzlíčková-Dlouhá,             Jana Pachlová-Horáčková.
Druhá řada zleva:
Gustav Vrbický,  Lumír Krahulec, Antoním Procházka, Josef Ripka, Karel Kašpar, Zdena Pavlištová, Jan Hájek, Jiří Hartman, Jaroslav Bureš,   Petr Kovář
Zadní řada zleva: 
Otakar Pucholt,  Pavel Pirkl, Jan Šklíba, Otakar Neruda, Miroslav Dostálek, Oldřich Mikulecký, Jiří Opravil, Václav Dlouhý, Čestmír Uma.
Na fotografii není: Zdena Motalová-Kyptová
 
Ti kteří nežiji, byli uctění vzpomínkami a minutou ticha.
Byli to: Ivo Veit, Josef Čebiš, Milan Schmoranzer, Milan Vašina, Hana Fojtová-Habrmanová, Dana Kotyzová-Hostinská, Radka Šilarová-Vondrová, Karel Markl, Hana Dostálová-Tošovská, Miroslav Gregar, Stanislava Benešová-Bednářová, Jarmila Jankovská-Russová, Ludvík Vejrek.
Podobně jako manželé, tak i my po 60-ti letech víme, že život je občas tvrdý jako diamant, ale plný báječných okamžiků. Proto je dobré dále se setkávat a zavzpomínat si na báječná léta strávená na gymplu. Přípravnému výboru za organizaci tohoto setkání je třeba poděkovat.                                                                                                                 - H.V.-