Páteční odpoledne 17.7.2015 bylo svědkem návštěvy europoslance JUDr. Jiřího Pospíšila v našem regionu. Návštěva na pozvání TOP09 dorazila na radnici v České Třebové. Uvítání se ujal pan starosta Zedník společně s poslancem PharmDr. Jiřím Skalickým, Ph.D.
Společně vyrazili na návštěvu firmy Orličan s.r.o. v Ústí nad Orlicí. Za město Ústí nad Orlicí návštěvu přivítal zastupitel města za TOP09, pan Luboš Bauchel. Česká firma navazuje na výrobu větroňů, které v kooperaci dodává hlavně na německý trh. Firma je příkladem firmy, která by si zasloužila podporu v její snaze o další rozvoj v oblasti moderního průmyslu s velkou přidanou hodnotou. Na inovace s využití dotací pro rozvoj bude firma zkoušet dosáhnout i díky podpoře politiků za TOP09.
Návštěva následně projela městem Česká Třebová. Pan starosta Zedník ukázal vydařené investice, které město udělalo během jeho funkčního období. Sjezdovka Peklák, multifunkční terminál nádraží i firma Metrans jsou jistě příkladem vydařených investičních akcí.
Cesta našim regionem pokračovala na výstavu Terezy z Davle v nedaleké Litomyšli. Zde pan poslanec Skalický sympaticky zahájil výstavu fotografií a společně s panem JUDr. Pospíšilem si prohlédli Museum Josefa Váchala.
Celý program návštěvy ukončila večerní debata s příznivci a podporovateli. Zaplněná restaurace byla svědkem sympatického vystoupení europoslance za TOP09. Veškeré dotazy byly vtipně a pohotově zodpovězeny. Po celé besedě pan JUDr. Pospíšil vyrazil zpět do Plzně a následně na dovolenou. 

Z vernisáže výstavy v Litomyšli: