Kouba hodnotí letošní ročník
FAKRO Streetball cupu z pohledu patrona                 

Již se stalo tradicí, že každý patron našeho turnaje v několika otázkách zhodnotí právě uplynulý ročník Streetball Cup – Memoriálu Mistra Jana Husa. Patronem letošního již 18. ročníku byl český reprezentant a kapitán prvoligového Děčína Jakub Houška známý svou přezdívkou Kouba.

 

Jak ses na akci dostal?
Dostal jsem zajímavou nabídku od hlavního organizátora Marka Trejtnara, která mě velice potěšila a moc jsem neváhal.

Byl jsi už někdy patronem podobné akce? Líbilo se ti to?
Takhle streetu přímo nebyl a o to více jsem si toho vážil, protože přede mnou zde byly samé významné osobnosti.  Akce se mi moc líbila, viděl jsem spoustu známých a i bývalých spoluhráčů a to je vždy skvělé.
 
Jak se ti líbilo prostředí, ve kterém se turnaj koná?
Prostředí bylo fajn, hodně kurtů, ale i zeleně a akorát to slunko, které pěkně hřálo, se mohlo občas schovat Ale jinak super místo!
 
Co jsi říkal na účast v turnaji a celkovou návštěvnost?
Pravdou je, že streetball jsem já osobně dlouho nehrál a trochu se ho „bojím“ z důvodu zranění a tak jsem nebyl úplně v obraze a tudíž musím upřímně říci, že jsem byl hojnou účasti velice překvapen! Skvěle zvládnuté!
 
Ví se o tobě, že se zabýváš charitativním projektem Koubasket, mohl bys nám to přiblížit?
Koubasket jako takový funguje spoustu let, ale 1,5 roku zpátky se zrodila myšlenka triček a podpory dětí, které to potřebují, které nemají to štěstí a jelikož se prodej triček ujal, tak se Koubasket stále více a více rozšiřuje, začíná jezdit po různých akcích a pomáhá, kde se dá. Já osobně jsem za to moc rád a i přes to, že slýchám hlasy o tom, že jsem mimo, tak je vidět, že lidé prostě chápou, že to má smysl!
 
Takže pomoc 9letému Lukáškovi navazuje na tvoji práci?
Určitě. Lukáškovi jsme dokázali poslat přes 20 000 Kč a to má velký smysl. Lidé mu dokázali pomoct, aniž by museli někam posílat peníze. Teď nosí hrdě tričko Koubasket a mohou všem říci, já jsem pomohl, co ty ?
 
Co bys na této akci nejvíce ocenil, co se ti nejvíce líbilo?
Líbila se mi přátelská atmosféra, která byla po celý den na místě.
 
Mohl bys nějak na závěr zhodnotit celou akci z tvého pohledu?
Trochu jsem nevěděl, do čeho vlastně jdu, ale líbily se mi zápasy, líbilo se mi prostředí a jelikož jsem potkal spoustu známých, tak jsem si mohl i trochu zavzpomínat, což je pro každého super. V neposlední řadě se přes prodej triček a dobrot dokázalo vybrat pro Lukáška dalších 5000 Kč a to je skvělé, takže celkově velice povedená akce, až teda na občasný horko :-)))
 
Co bys řekl na závěr/co bys turnaji, případně pořadatelům popřál do dalších let?
Stále tolika energie, kolik měli letos, protože jí tam museli nechat opravdu hodně. Hodně dobrých týmů a určitě v neposlední řadě hezké počasí :-)))
 
Vrátíš se v budoucnu na tuto akci?
Když budu mít šanci přijet, budu pozván a bude i čas, tak rád přijedu.