Jaroslav  VOJTA  zemřel                                                       

V těchto dnech  nás  zastihla velmi  smutná zpráva o úmrtí našeho bývalého hráče Jaroslava Vojty, který zemřel po dlouhé nemoci ve věku 73 let.
Starší generace si jej ještě pamatuje, jako talentovaného a posléze i vynikajícího hráče, který do našeho oddílu přišel jako osmnáctiletý ze Čtyřiceti Lánů. Po jeho nástupu do zaměstnání v Dílnách ČSD v České Třebové, prakticky ihned se stal divizním hráčem Lokomotivy a již v roce 1961 hrál naší zatím nejvyšší soutěž II. ligu. Postupně se o něho začínají zajímat  mužstva z vyšších soutěží. Nejprve přišel povolávací rozkaz z Dukly Praha, kde působil v její juniorce. Potom čtyři roky hrál I. ligu ve Zbrojovce Brno a v období 1967 až 1973 byl hráčem ligových Teplic, které v roce 1971 skončily na 3.místě ligové tabulky. Jeho největším  fotbalovým  oceněním  byla v roce 1962 nominace trenéra Rudolfa Vytlačila do kádru olympijského mužstva ČSSR a rok 1966, kdy byl povolán jako náhradník do reprezentačního „A“ mužstva dospělých. Ve své fotbalové kariéře, která trvala do 31 roků, navštívil mnoho evropských zemí a dokonce i 2x Afriku.
Ani jeho Česká Třebová na něho  nezapomněla. V roce 1987 byla vyhlášena anketa o „Nejlepšího fotbalistu České Třebové všech dob“ a Jarda Vojta se v ní umístil  na vynikajícím 2. místě a měl pouze o jeden hlas méně, než vítěz ankety Josef Sýkora a to i za necelé čtyři roky, které v našem městě působil.
V roce 2008 se zúčastnil oslav „100 let fotbalu v České Třebové“, kde se setkal s mnoha svými bývalými spoluhráči. Nejlépe jeho vztah dokumentovala tato slova. „Chci poděkovat všem svým bývalým spoluhráčům a funkcionářům za příjemné chvíle, které jsem u vás prožil. Přeji celému Fotbalovému klubu sportovní úspěchy na fotbalových hřištích a dovolím si ukončit touto větou. Nebýt České Třebové neprožil bych krásná fotbalová léta a nepoznal mnoho hezkého na různých místech v naší republice a v jiných zemích.
V každém případě bude Jaroslav Vojta zapsán nesmazatelně a velmi silným písmem   v historii českotřebovského fotbalu.  Psk