Co pro vás připravila knihovna na srpen                             

Upozornění na letní provozní dobu knihovny

Léto s knihovnou – co všechno vám můžeme nabídnout: knihy, časopisy, audioknihy, stolní a deskové hry, e-knihy, tablety, čtečky, deštníky i brýle! Navštivte nás, tešíme se na vás.
 
                všechna oddělení město                            pobočka Parník
                po          8-18                                      po          8-11:30 12:30-18 dospělé oddělní
                út           8-14
                st            8-18                                     st            8-11:30 12:30-18 dětské oddělení
                čt            8-14
                pá           8-14
 
Bibliobox

Knihy, které jste nestihli vrátit v naší běžné otevírací době, můžete vložit do Biblioboxu umístěného u hlavních dveří Městské knihovny Česká Třebová (Smetanova ulice). Bibliobox je otevřen po zavírací době knihovny a po celý víkend.
 
Matyldina knihovna v přírodě

3. srpna od 16 hodin, "Pohádky pro dobrodruhy", u hříbku, park Javorka
Ahoj holky a kluci! Pokud z vás zrovna nebude někdo na táboře nebo u babičky, můžete s námi prožít Matyldinu knihovnu v přírodě. Co budeme dělat?  Budeme vyprávět "Pohádky pro dobrodruhy", vyzkoušíte si vytváření představ, hledání souvislostí s vlastními zážitky a dokončení příběhu. Budeme také malovat na kameny, každý si vyzkouší něco vytvořit z přírodních materiálů a zahrajeme si hry. Sraz bude v 16 h u hříbku v Javorce. Sebou si vemte nějakou podložku na sezení a pití. V případě deštivého počasí se sejdeme jako vždy na dětském oddělení v knihovně. Bezva prázdniny vám přeje Matylda. Vstupné dobrovolné.
 
FOTOČTENÍ:

Vyfoťte Vaši čtenářskou vášeň! Letní čtenářsko-fotografická soutěž. Baví vás focení? Baví vás číst? Pak je tu akce přímo pro Vás! Naše knihovna vyhlašuje první ročník letní fotosoutěže pro všechny nadšené fotografy všeho věku. Vyfoťte vaši čtenářskou vášeň, umělecké zpracování je zcela na vás (čtete na neobvyklém místě? Jedete na dovolenou-vyfoťte se s knihou, se čtečkou nebo s časopisem! Veškeré informace a podmínky soutěže najdete na našem webu a na Facebooku.