Rudoltický Zámeček zahájil už devátou sezonu  

Jako každý rok i letos byla další sezona zahájena v sobotu začátkem července, kdy byl před lety 7.7.20007 Zámeček po částečné opravě veřejnosti zpřístupněn. Tentokrát pořádala Zámečkou oslavu rodina Pecháčkova, provozovatelé kavárny, kteří zároveň také oslavili první rok svého působení na Zámečku. Připravili nejen různé dobroty, jako maso na grilu, langoše a další, ale také pěkný program pro děti i dospělé.
I když byl opět horký letní den, jako při nedávné Knoflíkiádě, lidé z okolí i z Lanškrouna se s dětmi pobavit přišli. Pro menší děti byl k dispozici  velký skákací hrad i autíčka na svezení,  větší děti i dospělí si mohli poprvé i zastřílet do terče s Bleskovým Jackem. Ten se svojí partnerkou také předvedl vystoupení s lasem a bičem, které se jako vždy všem líbilo. Střelnice byla dětmi obležená a vystřílela se spousta kuliček a když se někdo do plechovek, které tvořily terče trefil, měl radost, nebylo to nic jednoduchého, protože mírný větřík se zavěšenými plechovkami někdy pohyboval. A na příště slíbili ještě další vylepšení.
Pro děti byla také připravena lanová dráha ve stínu stromů, kde si mohly za asistence dospělých vyzkoušet svoji šikovnost v různých způsobech lezení a chození po laně.
Před věží byl připraven hrnčířský kruh, kde si každý zájemce mohl zkusit, jakou práci dá vykroužit něco pěkného, třeba misku nebo malý hrneček, ten byl obklopen zájemci celé odpoledne. A provozovatelky hrnčířského kruhu, L.Pecháčková a V.Svobodová, která děti trpělivě práci s hlínou učila mi už slíbila, že přijde i na další akce na Zámečku, takže si to zájemci budou moci vyzkoušet i příště, možná už při Hradozámecké noci která bude 29.8.
Celé odpoledne hrál k poslechu oblíbený DJ Standa Celý a pro dospělé byla zlatým hřebem akce samozřejmě módní přehlídka. Své modely představily hned tři šikovné a tvůrčí dámy.
Modely na léto od autorky Růženy Sychrové předvedla děvčata na „molu“ upraveném na bývalých základech zámku a odcházela s potleskem. Další autorka, Ilona Pavlíčková představila s děvčaty své originální oděvy i šperky, které se také všem líbily.  Autorka
Černobílé kolekce oblékla děvčata do zajímavých modelů v kombinacích těchto dvou barev nebo jen černé a i ty sklidily velký potlesk a na základech zámku vypadala děvčata v slušivých modelech rozhodně zajímavě a fotografové nestačili mačkat spoušť a hledat nejlepší záběry.
Bylo to velmi pěkné zpestření, nebyla to však první módní přehlídka na Zámečku, už před lety při Knoflíkiádě módní přehlídka byla také úspěšná a jistě je to dobrý podmět pro další akce i autory, kteří by na Zámečku chtěli svoji tvorbu při nich představit.
Po módní přehlídce měli zájemci o prohlídku Zámečku možnost si ho projít, se něco dozvědět o jeho historii, prohlédnout si v prvním patře už doslova záplavu knoflíků, a v třetím patře si sami vyrazit zámecké mince, to se účastníkům také líbilo. Je tam nová raznice, na které si každý, i větší děti mohou tak, jak se to dělávalo v starých dobách vyrazit tu svoji zámeckou minci na památku návštěvy Zámečku.Ve sklepení se všichni pěkně ochladili, tam je i nyní, v současných opravdu teplých letních dnech 9 stupňů a mlha, která tajemnou atmosféru ještě zdůrazní.
Byla to další pěkná akce a moc nás těší, že se návštěvníci na Zámeček přichází podívat, a že jim můžeme nabízet stále zajímavější  akce a lepší vybavení zázemí, a rodině Pecháčkově patří moje veliké poděkování, protože vím, že provozní podmínky nemají jednoduché a přesto připravují různé dobroty a v kavárně nabízí pěkné zázemí, kde se dá příjemně posedět, a před věží pod lipami vybudovali další příjemné zákoutí, s pískovištěm i skluzavkou pro nejmenší.
Nyní se připravuje další pěkná akce s dobrou tradicí, Zámeček se už počtvrté účastní celostátní akce památkového ústavu Hradozámecká noc, i tentokrát bude pěkný program, šermířská skupina bude bojovat ve sklepení, zazpívá ženský sbor z Lanškrouna, kejklíři budou řádit před věží a noční prohlídka při osvětlení 300  svíčkami je oblíbená od začátku. Všechny srdečně zvu na Zámeček 29.8. na tuto zajímavou podívanou od 18.30 do 24.00 hod.