Českotřebovský deník 196/2015 (21/8)                                 
Jak  bude vypadat nová fasáda MŠ Vinohrady

Prázdniny pomalu končí a tak se na nový školní rok chystají všechny školní budovy základních středních a také mateřských škol. Mateřské školy fungují také o prázdninách, ale na MŠ Vinohrady byla letos "odstávka" způsobená realizací náročných stavebních úprav podpořený dotací SFŽP a EU.  Práce ještě nejsou ukončeny, ale uvnitř budovy se již vše dokončuje k tomu, aby mohl být provoz v mateřské škole zahájen. Byla vyměněna okna a dveře, také podhledy v interiérech, další práce vně budovy budou pokračovat. Týká se to zejména zateplení budovy a nové fasády. Jak bude po dokončení nová fasáda vypadat vyplývá z obrázků výtvarného řešení hlavních pohledů od Tylovy ulice a ze zahrady. 

ČESKOTŘEBOVSKÁ TANČÍRNA POD SKALKOU

Sál restaurace Pod Skalkou
ZVE VŠECHNY TANCE CHTIVÉ, KAŽDÉHO VĚKU.
TANCE VŠECH ŽÁNRŮ PŘI REPRODUKOVANÉ HUDBĚ, ZA PŘÍTOMNOSTI UČITELE TANCE JANA BÍLKA,
PRO PŘÍPADNÉ ZOPAKOVÁNÍ TANEČNÍCH KROKŮ.
ZAČÍNÁME  20. 9.  2015  od 18.30 hod
(v případě  zájmu, opakujeme za měsíc , vstup v pohodlném slušném oblečení)
VSTUPNÉ: 80 Kč  Informace na tel. 734867728
 
Úmrtí v srpnu a závěru července 

Jaroslav Pácha nar. 1929 Česká Třebová
Jan Broulík nar. 1930  Česká Třebová
Monika Špatenková nar. 1944 Česká Třebová
Květoslava Simonová nar. 1931 Česká Třebová
Petr Vobora  nar. 1952 Česká Třebová
Růžena Lerchová nar. 1929  Česká Třebová
Blažena Hurtová nar. 1923  Česká Třebová
Adolf Rybka nar. 1938  Česká Třebová
Olga Štolfová  nar. 1935 Česká Třebová
Martion Daněk  nar. 1995 Česká Třebová
Stanislav Hrdlička nar. 1944 Česká Třebová
Jan Hrdina 1941 Česká Třebová
Jaroslav Šmíd nar. 1957  Česká Třebová
Kamil Janáček nar. 1995 Přívrat.  Čest jejich památce !
 
Nominovat osobnosti kraje je možné do konce září

Letos opět můžete sami navrhnout svého favorita na ceny Pardubického kraje. S posledním zářijovým dnem se uzavřou návrhy na třetí ročník ocenění. Nominace na zajímavé osobnosti je možné zasílat ve dvou kategoriích. Tou první je cena Za zásluhy o Pardubický kraj a druhou Cena Michala Rabase za záchranu.
„Věřím, že i v letošním roce se nám sejde celá řada velmi zajímavých návrhů, ze kterých bude stejně jako v minulých letech pro komisi obtížné vybrat laureáty nejvyšších krajských ocenění,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Těší mne, že v našem kraji žije tolik mimořádných osobností, které mají velké zásluhy o Pardubický kraj nebo zachránily lidský život,“ dodal Martin Netolický
Jednotlivé osobnosti je možné nominovat jednoduše prostřednictvím webového formuláře dostupného na stránce www.pardubickykraj.cz/oceneni-pardubickeho-kraje, e-mailem na adresu oceneni@pardubickykraj.cz nebo osobně na recepci Krajského úřadu Pardubického kraje na Komenského náměstí 125, a to do 31. září.
Cenu za Zásluhy o Pardubický kraj určena osobnostem, kolektivům nebo organizacím za mimořádnou činnost pro rozvoj kraje a za zásluhy o kraj.
Cenu Michala Rabase za záchranu je udělována za mimořádné nebo dlouhodobé zásluhy v oblasti záchrany života, zdraví nebo jiných významných hodnot.

 

Poděkování do Billy

Zapomenutou tašku s doklady pomohl najít neznámý nálezce a odevzdat pracovníků supermarketu Billa, kteří rychle zasáhli a pomohli najít majitele. Zcela pohádkový příběh, který se ale skutečně udál v pátek 21. srpna. Díky tomu bude tento datum spojený s rokem 2015 pro mne vždy znamenat zcela jinou pohádku, než stejný den v roce 1968.   A také to, že Bille pracují lidé, na které se můžeme spolehnout. A to je dobrá zpráva pro nás pro všechny v České Třebové.  Milan Mikolecký