Českotřebovský deník 196/2015 (22.8.)                                 

Příměstský tábor pro děti z mateřinek a malé školáky 2015

Tak, jako již několik předchozích let, i letos připravilo rodinné centrum Rosa v době uzavření všech mateřských škol ve městě příměstský tábor pro děti od tří do šesti let – i mírně starších, protože ti, co u nás byli jako předškoláci, se moc rádi vracejí.
Ve dvou týdnech prožily děti mnohá dobrodružství, absolvovaly několik výletů, vytvořily mnoho krásných výtvarných dílek a také si  našly spoustu nových kamarádů.
O děti se staraly zkušené chůvy a aktivizační pracovnice Jitka, Žaneta a Renata z rodinného centra za pomoci brigádnic Petry, Jany a Báry.  Věříme, že si to děti v ROSE opět pořádně užily a hlavně, že tato služba pomohla jejich rodičům vyřešit prázdninové hlídání. Za RC Rosa Pavla Jansová

Taneční škola Knířovi informuje – září 2015

S novým školním rokem jsme pro Vás připravili nové taneční kurzy.
11. 9. 2015 zahajujeme tradiční Základní taneční pro mládež v sále Restaurace Pod Skalkou.
Od 17. 9. 2015 si s námi můžete přijít zatančit SALSU.
19. 9. 2015 začínají taneční pro „dospěláky“ – začátečníky i pokročilé.
Pokračuje pravidelná úterní tančírna.
Aktuální informace a podrobnosti k akcím najdete na www.knirovi.cz nebo na Facebooku (Taneční škola Knířovi). Tel.: 606 223 070
Oznámení - celoplošná deratizace v roce 2015

Oznamujeme všem vlastníkům, nájemcům, uživatelům objektů a pozemků, že ve dnech 1. 8. – 31. 8. 2015 proběhne v České Třebové celoplošná deratizace, jejímž cílem je redukce stavu obtížných hlodavců.
V termínu od 1. 11. 2015 do 10. 12. 2015 bude pak probíhat 2. etapa zaměřená zejména na venkovní plochy. Deratizaci bude prováděna v objektech v majetku města včetně veškerých ploch města. 
Provedení deratizace je nutné z důvodu prevence proti přenosným nemocem, a to pomocí ochranných opatření k hubení epidemiologicky významných nebo škodlivých myšovitých hlodavců.
Žádáme tímto, aby se v uvedeném termínu k této akci připojili i společnosti a podniky umístěné v České Třebové, stejně jako jednotlivá bytová družstva se svými domy. Aby deratizace byla co nejúčinnější, je nutné, aby byla všemi subjekty provedena v jednotném termínu. Děkujeme za pochopení.
Odbor ŽP MěÚ Česká Třebová