Českotřebovský deník 198/2015 (23/8)                                   
Anglický příměstský tábor RC ROSA 2015

Ve dnech  10. 8. až 14. 8. 2015 pořádalo RC ROSA příměstský tábor zaměřený na anglický jazyk. Děti se měly možnost hravou formou dozvědět zajímavosti o anglicky mluvících zemích. Každý den byl tematicky zaměřen na jednu zemi a táborníci se mohli formou hry blíže seznámit se vzdálenou krajinou, vyrobit si vlajku a řešit zábavné úkoly. Vše probíhalo v angličtině, jejíž úroveň byla přizpůsobena znalostem dětí. Program zpestřoval poslech a zpívání anglických písniček a říkanek. Po dobrém obědě, na který jsme chodili do nedaleké restaurace Bohemia, odpolední program vždy pokračoval siestou, při kterém děti mohly odpočívat, dívat se na pohádky, nebo se osvěžovat v zahradním bazénu. Po odpočinku byl vyhrazen čas pro hry, kde se učila nová nebo procvičila již naučená slovíčka.
Vzhledem k velmi teplému počasí  jsme v rámci slibovaného výletu vyrazili také k vodě. Táborníci si mohli zaplavat a zajezdit na tobogánu.
Po celou dobu tábora měly děti zajištěný pitný režim a chutné jídlo, za co chci poděkovat  paní Renatě. Stejné poděkování patří i mé spolupracovnici Markétě, jejíž zkušenosti a přístup byly neocenitelnou pomocí při organizaci celého tábora.
Více informací o programu RC ROSA v novém školním roce najdou zájemci na stránkách www.mcrosa-radce.webnode.cz nebo stránkách www.olgasykorova.cz.
Mgr. Olga Sýkorová

4. sraz „PAVLAČOVÝCH  ČERVEŇÁKOVÝCH“ dětí

Vážení a milí „Červeňáci“, čas se nachýlil, brzy už uběhne další rok od našeho posledního setkání.
Podle domluvy jsme naše další setkání naplánovali
na pátek 18. 9. 2015   po 17. hodině opět ve vinárně restaurace Pod Skalkou.
Pokud máte na někoho kontakt, pozvěte ho mezi nás. Těch, kteří pocházejí z Červeňáku, je mezi námi stále dost a rádi se uvidíme i s těmi, kteří dříve nemohli. Těšíme se na setkání.
Pokud máte někdo nějaký dotaz, použijte e- mailovou adresu:   xcervenak@seznam.cz
Za organizátory Dáša Chadimová a Hana Frűhaufová       
Ročenka městského muzea

V těchto dnech vychází III. Ročenka městského muzea pro léta 2008 - 2013, sborník dokumentů, které přináší zajímavé odborně historické články se vztahem k České Třebové. Najdeme zde především výroční zprávy městského muzea ředitelky městského muzea Mgr. Jany Voleské ze zmíněného období  2008 - 2013, barevnou přílohu s fotografiemi z expozic nového městského muzea otevřeného 30. září 2012 a články Františka Johna (K autorství zvonů z roku 1609 v České Třebové a Semaníně), Ludmily Kesselgruberové (Českou Třebovou křížem krážem), Milana Skřivánka (Náboženští blouznivci ve Svinné a v Kozlově), Radima Urbánka (Přívratská záhřivka), Štěpána Gilara (Diplomat Jaroslav Novák (1894 - 1942) a další.  Publikace má 96 stran a barevnou přílohu. Ročenka bude v nejbližších dnech v prodeji v Městském muzeu, cenabyla stanovena na 75 Kč.