Česká Třebová – Trutnov 3:8 (2:0, 1:2, 0:6)                       

Přípravný hokej - první zápas v nové sezóně s druholigovým soupeřem

Branky: 14. Schejbal (Vlček), 20. Pelán (Husák), 29. Pelán (Jindřich) – 32. Kastner, 35. Uchin (Smékal), 45. Kastner (Beneš, Litera), 49. Smékal (Janoušek), 53. Uchin (Chaloupka), 56. Janoušek (Smékal, Uchin), 59. Kastner (Bartoň), 60. Litera (Bartoň).

Rozhodčí: Sedlák – Vašátko, Kalus. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. Diváků: 250.

Česká Třebová: Nimmerrichter – Lesák, Váně, Fink, Cik, Řehák, Horníček – Schejbal, Vlček, Fúzik – Fousek, Jindřich, Šula – Husák, Koranda, Pelán.

Trutnov: Čáp (30. Jeschke) – Karlík, Vácha, Poul, Beneš, Vyskočil, Klust, Chaloupka – Hemský, Chytráček, Luštinec – Litera, Kastner, Bartoň – Vacek, Tatar, Srpek – Smékal, Uchin, Janoušek.

Příští zápasy Kohoutů: 4. září v Trutnově a 18. září doma s Jaroměří.

Osobní dojmy:  Přišel jsem nejdříve na letní koncert skupiny Citizen 737 do Javorky, zvědavý na to, jak budou Třebováci vnímat rockovou hudbu této dost populární skupiny. Překvapil mně zájem a pohodová atmosféra. Navíc se všude nesla zpráva:  "Kohouti vedou 2:0 po první třetině na druholigovým Trutnovem!"  Tak jsme udělal pár fotek a rychle spěchal  na zimák, kde jsem však stihl jen třetí třetinu, ve které jsem však mohl fotit jen branky v naší síti a k tomu jedno naše nepodařené trestní střílení.... Potěšil mně však zájem veřejnosti o zápas Kohoutů, protože 250 diváků na tribunách jsem na přípravném zápase opravdu nečekal. 

Fanoušky však čekalo ještě jedno nepříjemné překvapení:   jeden z nejlepších hráčů Kohoutů v minulých sezónách - Hemský byl k vidění v zeleném dresu druholigového Trutnova....