Zprávy z mládežnického hokeje a o kursech bruslení          

Příprava mladých hokejistů

Mladí hokejisté z Mládežnického hokejového oddílu TJ Lokomotiva zahájili přípravu na nadcházející sezónu velice svědomitě. Již 27.7. se konal první „ suchý“ trénink na letním stadionu Na Skalce. Přes probíhající dovolené a úmorná vedra byla účast hráčů na trénincích poměrně sympatická. Méně oblíbenou suchou, však již záhy vystřídala příprava na ledové ploše našeho zimního stadionu.

 V sobotu 8.srpna na led vyjeli hráči účastnící se našeho prvního přípravného kempu. Akce se účastnilo 55 děti vesměs z našeho oddílu. Akce probíhala až do čtvrtka 13.8.. Celkem se uskutečnilo 32 tréninkových jednotek na ledě a 15 na suchu. Bezprostředně na kemp, v pátek 14.8., navázala oddílová tréninková příprava, která už běží poměrně slušným tempem téměř každý den. Současně s ní jsme v pátek 21.8. zahájili náš druhý tréninkový kemp, kterého se účastní 75 dětí. Velkou skupinu v něm tvoří hráči Opočna a chlapci z našeho klubu. Ale jsou zde i borci z Rychnova, Žamberku, Chocně a nejvzdálenější účastník kempu je desetiletý Alex z  Mostu!!!  Tréninkový objem 2. kempu je obdobný jako u kempu prvního. První kemp byl pouze příměstský, ale při tomto druhém již bylo možno využít i ubytování internátu Na Skalce, což učinila více jak polovina účastníků. Zároveň se ve zdejší jídelně všichni účastníci stravují. Oba kempy mají pozitivní odezvu jak z řad hráčů, tak z řad rodičů.

V příštím roce chceme na obě akce navázat a opět k nám do města na zimní stadion přilákat řadu dětí, které za předsezónní přípravou nebudou muset cestovat desítky či stovky kilometrů jinam. A rodiče utrácet nepoměrně vyšší prostředky jinde.  Dalším efektem je, že díky organizaci těchto kempů, pak mohou ledovou plochu v horkých srpnových dnech využívat i jiní zájemci o lední hokej či bruslení…a zchlazení je to vskutku příjemné.

Na poměrně svižný srpnový rozjezd již naváže od 1.září rutinní tréninková příprava a 19.září pak zahájí na domácím ledě své mistrovské soutěže mladší a starší žáci, když tradičně v prvním kole Ligy žáků přivítají Choceň. Věříme, že i díky kvalitní přípravě budeme odvádět i kvalitní výkony na ledové ploše.

 Letos jsme do soutěží přihlásili opět o další tým více než v loni. Nyní máme v soutěžích 7 družstev: starší žáci, mladší žáci, ročníky 2006, 2007, 2 x 2008 a 2009. Opět má tedy více dětí možnost se účastnit dramatických soubojů a klání se stejně velkými protivníky na ledových kolbištích v našem kraji či na turnajích po celé republice. Naši hráči se tak dostávají do podvědomí věhlasnějším klubům, které ne zřídka projeví o některé talentované jedince zájem. Toto  léto dokonce hned o pět…!!!

Program na rozvoj bruslení, školička bruslení a začínající hokejisté

Společně s těmito oddílovými akcemi, rozbíháme program podporovaný Českým svazem ledního hokeje, kdy budeme organizovat kursy bruslení pro děti z mateřských škol (na principu plaveckých kursů), zároveň by se měla přednostně využít volná dopolední kapacita zimního stadionu. Mateřské školy jsou námi oslovovány a záleží na nich, zda naši nabídky pro děti využijí či nikoliv.

Od 1.října se zároveň rozběhne naše tradiční školička bruslení pro nejmenší děti.  Na tyto sportovně rozvojové programy jsme se materiálně připravili zejména z prostředků oddílu, ale i za podpory hokejového svazu. Dovybavili jsme se dostatečným množstvím ochranných přileb a nově i větším množstvím bruslí, které budeme moci bezplatně zapůjčit účastníkům kursů.  Věříme, že se nám opět podaří na zimní stadion dostat velké množství dětí, které se pak bez obav budou na kluziště vracet. Buď jen tak zabruslit, či je led zaujme natolik, že rozšíří naše hokejové řady.

Nábor

Zájemci o lední hokej z řad dětí, se mohou do oddílu přihlásit kdykoliv. Individuálně pak řešíme začlenění dítka do jednotlivých tréninkových skupin dle dovedností. Pro začínající hokejisty máme připraveno dostatečné množství nových hokejových výstrojí, které zdarma půjčujeme dětem na dostatečně dlouhou dobu. Pokud děti u hokeje nezůstanou, není tak pro rodiče „zkouška sportu“ nijak významně finančně ztrátová.

Aktuální dění, činnost našeho mládežnického oddílu, či informace o připravovaných akcích a kursech, mohou zájemci sledovat na našich webových stránkách:  www.hokej-ceskatrebova.eu

Stanislav Ruda, Předseda MHO TJ Lokomotiva Česká Třebová