Co pro vás připravila knihovna na září                                         
Matyldina knihovna v přírodě
8. září 2015 v 16hodin, "Jindřichovy uši", u hříbku, park Javorka
Ahoj holky a kluci, zveme vás opět po prázdninách na úterní Matyldino pohádkohraní, kde si budeme vyprávět příběh "Jindřichovy uši". Z tohoto příběhu vyplyne ponaučení, že není radno se někomu posmívati... Vyrobíte si něco hezkého, co si odnesete domů a zamlsáte si. Také si společně zahrajeme hru, abychom se i hýbali, pokud nám to počasí dovolí. Jelikož nám červencové počasí nepřálo, tak si to vynahradíme a sejdeme se v Javorce u hříbku. V případě deště raději v knihovně ve stejný čas. Vstupné dobrovolné.
 
Postav a naprogramuj si svého robota! Oblíbený robokroužek pokračuje!
9. září v 16 hodin, Teenspace
Přijít může každý, kdo už robotoval, i začátečník. Těšíme se na tebe! Informace: zdenek.lenicek@ceska-trebova.cz. První informační schůzka 9. září.
 
FOTOČTENÍ: vyfoťte Vaši čtenářskou vášeň! Letní čtenářsko-fotografická soutěž. Baví vás focení? Baví vás číst? Pak je tu akce přímo pro Vás! Naše knihovna vyhlašuje první ročník letní fotosoutěže pro všechny nadšené fotografy všeho věku. Vyfoťte vaši čtenářskou vášeň, umělecké zpracování je zcela na vás (čtete na neobvyklém místě? Jedete na dovolenou-vyfoťte se s knihou, se čtečkou nebo s časopisem! Veškeré informace a podmínky soutěže najdete na našem webu a na Facebooku. Soutěž prodloužena do konce září.
 
NOVINKA - Studenti seniorům - Nabídka podzimních kurzů pro seniory
22. září informační schůzka 9:30 hod, oddělení Teenspace
Ve spolupráci s Měk Ústí nad Orlicí přinášíme nabídku 2 počítačových kurzů.

1.                  kurz – Začínáme s počítačem – vhodný pro úplné začátečníky

2.                  kurz – Opakovací pro mírně pokročilé – ucelení znalostí a doplnění nových zajímavostí.

Kurz obsahuje 8 lekcí po 1,5 hodině, podrobné studijní materiály, občerstvení, skvělou atmosféru. Cena kurzu 500,- Kč, informační schůzka proběhne v přízemí knihovny v oddělení Teenspace. Info: jana.jakeschova@ceska-trebova.cz.