AD: Králičák letos jako Mistrovství republiky                  
Vážený pane Mikolecký, po přečtení Vašeho článku o závodu Cena firmy Iscarex Dolní Morava – Kralický Sněžník jsem měla smíšené pocity.
Na jednu stranu mne velmi těší pochvalná slova týkající se zládnuté organizace závodu. Celý tým složený z členů ČTBK Iscarex, zaměstnanců Iscarexu s.r.o. a dalších dobrovolníků udělal maximum pro to, aby vše klapalo a závodníci si mohli tento závod užít bez komplikací.
Na druhou stranu mne trochu zamrzela Vaše výtka ohledně dětí ve stratovním poli Lidového běhu. Tento běh je závodem v pravém slova smyslu pro ty běžce, kteří nemohou a nebo nechtějí absolvovat celou dlouhou trať. Nicméně je také (jak Vy sám uvádíte na příkladu rodiny Hyksových) příležitostí pro rodinné příslušníky závodníků v hlavním závodě, aby okusili část této náročné trati, povzbudili své „koně“ v hlavním závodě a v neposlední řadě se třeba jen dostali od obrazovek a monitorů a strávili den procházkou v krásné přírodě. A když je možnost se registrovat do Lidového běhu a díky tomu se pak moci občerstvit na připravených stanicích, využít zázemí závodu a být zařazen o slosování tomboly…..proč ji nevyužít.
Píšete také o ambicích rodičů a možnostech dětí…nemohu samozřejmě hovořit za ostatní rodiče…ale ráda bych uvedla na pravou míru čas svého syna Víta Pirkla. Jako nejmladší člen pořadatelského teamu pomáhal při průběhu účastníků hlavního závodu s úklidem kelímků a ostatních odpadků na občerstvovací stanici na 8. kilometru závodu. Teprve po proběhnutí posledního závodníka hlavního závodu občerstvovací stanicí se vydal na trať se svým otcem jako „závěr trati“ (viz přiložené foto).  Cestou prováděli odznačení trati a úklid. Proto dorazil do cíle jako úplně poslední a v čase přes 3 hodiny. A jak jsem uvedla výše….i když jsem věděla, že nebude závodit, že se půjde jen projít, tak jsem ho do Lidového běhu zaregistrovala a dopřála mu tu trochu napětí při losování tomboly po vyhlášení výsledků.
S přátelským pozdravem Ing. Markéta Pirklová