EP Cargo strategicky vstupuje do českotřebovské společnosti LokoTrain

Ostravská akciová společnost EP Cargo a.s., člen skupiny EPH (oficiální sídlo Praha4 - Nusle, náměstí Hrdinů, vedení společnosti ale sídlí v Ostravě v Českobratrská ulici), získala majoritní podíl v českotřebovské společnosti LokoTrain s.r.o. LokoTrain se tímto stává součástí silné energeticko-průmyslové skupiny a získává strategického partnera pro svůj další rozvoj.
“Portfolio služeb, které nabízí LokoTrain, tedy zejména pronájem lokomotiv a odborného železničního personálu, vhodně doplňuje stávající nabídku služeb poskytovaných společností EP Cargo. Jde o vzájemně výhodné propojení,” říká Tomáš Novotný, předseda představenstva EP Cargo.
EP Cargo zajišťuje mimo jiné železniční dopravu hromadných substrátů pro skupinu EPH. Ročně přepraví po železnici přes 3,5 milionů tun uhlí a jiných materiálů. Pro své zákazníky realizuje také projekty optimalizace železničních přeprav, individuální správu a provozování vleček, speciální přepravy techniky a zařízení, nebo optimalizaci provozu vlastních vleček.
Nákupem LokoTrainu získalo EP Cargo v Česku největšího pronajímatele lokomotiv a odborného personálu. Ve firmě se sídlem v České Třebové získalo EP Cargo 65 %, zbytek si nechal zakladatel firmy Českotřebovák Evžen Nečas (*1965). EPH řídí miliardář Daniel Křetínský (m.j. majitel Sparty Praha). Firma má v portfoliu například nové vícesystémové lokomotivy Siemens Vectron. Křetínský tímto získal současně i potřebné technické zázemí. „Jde o vzájemně výhodné propojení,” říká Tomáš Novotný, předseda představenstva EP Cargo. Současně LokoTrain působí i jako poskytovatel strojvedoucích a dalšího železničního personálu, s tímto byznysem firma začínala. EP Cargo zajišťuje zatím hlavně přepravu uhlí ze svých dolů v Německu do svých elektráren v Česku. Tento byznys se však po nátlaku německých aktivistů firma rozhodla omezit.
LokoTrain zajišťuje servisní činnost a vzdělávání pro dopravce, provozovatele dráhy a firmy zabývající se opravou, údržbou a modernizací drážní infrastruktury, poskytuje další služby spojené s drážní problematikou, například pronájem elektrických lokomotiv s personálem. Více na http://www.lokotrain.eu/

Školení pro získání licence strojvedoucího ve smyslu vyhl. MD 16/2012 Sb.

Školení strojvedoucích obsluhujících a řídících drážní vozidlo druhu „M nebo E nebo SV“

Kurz pro strojvedoucí s platnou Licencí a Osvědčením, kteří budou obsluhovat jiný druh vozidla

Kurz strojvedoucích obsluhujících a řídících drážní vozidlo druhu „M" na dráze "vlečka"

Kurz strojvedoucích, kteří budou řídit speciální dr. vozidla "SV" na dráze "vlečka"

Kurz strojvedoucích obsluhující a řídící drážní vozidlo druhu „E" na dráze "vlečka"

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

Elektrokvalifikace

Kurz obsluhy a řízení lanových drah

Kurz správců vlečky

LokoTrain, s. r. o.

SÍDLO SPOLEČNOSTI:  LokoTrain, s. r. o., Školní 353, 560 02 Česká Třebová  Centrální e-mail: info@lokotrain.eu
ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO LokoTrain, s. r. o.:  Kanceláře: LokoTrain, s. r. o., Školní 353, 560 02 Česká Třebová Společnost Lokotrain, s.r.o. má nyní tři jednatele. Mimo Ing. Evžena Nečase mají tuto funkci ještě Ing. Radim Kotlář (*1979) Praha 9, Újezd nad Lesy a Ing. Jana Vládková (*1977) Ostrava Bartovice. Lokotrain, s.r.o.. Jana Vládková současně zaujímá ve společnosti EP Cargo funkci výkonné ředitelky (executive director).  Lokotrain, s.r.o. má dva společníky: 1) Ing. Evžen Nečas, 35% 2. EP Cargo, a.s. (35%).