Středisko JAVOR hlásí:                                                         

Skautské tábory
Skautky a skauti z českotřebovského střediska JAVOR zakončili školní rok stanovými tábory uprostřed přírody. Nedaleký Rybník, Jeřmaň u pohádkového hradu Bouzov, Vystrkov u přehrady Orlík, Kunčina Ves nedaleko zámku Lysice a Nekoř u Malé pastvinské přehrady jsou místa, kde více jak 150 českotřebovských dětí trávilo dobrodružství v podobě her, soutěží, nevšedních sportů a různých dovedností. Vodácký oddíl navíc tráví na konci prázdnin plachtění na polských mazurských jezerech.
 
NÁBOR: Chcete mít doma samostatné dítě? Najděte mu skautský oddíl!
Chcete, aby se vaše dítě o sebe umělo postarat, naučilo se vycházet a pracovat s ostatními dětmi a trávilo svůj volný čas v bezpečném prostředí? Najděte mu skautský oddíl. Českotřebovské oddíly pořádají nábor nových členů:
·         3. chlapecký oddíl: první společná schůzka je v pátek 4. 9. od 16 hod., kde se domluvíme na termínu schůzek. Mohou přijít kluci od první třídy. Horní věk není omezen. Klubovna Farská ulice. Více informací na www.trojka.javorct.cz.
·         4. dívčí oddíl: první schůzka se koná v pátek 4. 9. od 16.30 hod. u klubovny na Farské ulici. Přijímáme dívky od 6 do 9 let. Schůzky nové družiny budou probíhat v pátek. Naše internetové stránky: www.ctyrka.javorct.cz
·         5. vodácký oddíl: první schůzka je v pátek 19. 9. od 15.30 hod. u klubovny na Farské ulici.
Přijímáme chlapce a dívky od první třídy. Horní věková hranice není omezena. Více informací na
www.petka.javorct.cz
·         8. dívčí oddíl: První schůzka proběhne v sobotu 5. 9. 2015 ve 14 hodin na zahradě 1. stupně ZŠ Ústecké (vstup zelenou bránou), kde se dohodneme na termínu schůzek. S sebou nezapomeňte rozvrh hodin a dalších kroužků. V případě dotazů se můžete obrátit na telefonní číslo 605 079 696. Dagmar Štarmanová
·         9. oddíl benjamínků: první schůzka proběhne v úterý 8. 9. od 16. hod. v klubovně pod Horami. Přijímáme dívky a chlapce ve věku od 4 let, kteří nenavštěvují školu. Více informací na o naší činnosti získáte na www.devitka.javorct.cz.

 

 
Tábor oddílu benjamínků se povedl
Třetí týden v červenci jsme pro děti z našeho oddílu a jejich kamarády připravili příměstský tábor plný zábavy, her a učení dovedností. Každý den byl ve znamení jedné pohádky, takže v pondělí jsme pomáhali Krtečkovi se šitím kalhotek, v úterý jsme pomáhali Pejskovi a Kočičce vařit dort, při kterém jsme si společně uvařili polévku obědu. Ve středu jsme jeli na pohádkový výlet do Pohádkova na zámek Potštejn. Ve čtvrtek nás čekala pohádka o Koblížkovi, při které jsme si zasportovali a poslední den jsme si hráli se Sněhurkou a sedmi trpaslíky a hledali jejich poklad. Na zakončení našeho tábora jsme si společně s rodiči opekli buřty a všem přítomným zahráli pohádku o zvířátkách a loupežnících.
Každý den jsme si také udělali nějaký výrobek např. batikované tričko, pálítko pod hrnec, veselou vařečku, barevné kamínky, lampionky a další. Ve volných chvílích jsme hráli i další hry, zažili jsme vodní bitvu, koupání v říčce a třeba i řezání dřeva.
Celý tábor nám přálo krásné počasí a tak jsme si to všichni parádně užili.
Vedoucí 9. oddílu se těší na první schůzku, na kterou zveme i další zájemce ve věku od 4 let, kteří ještě nenavštěvují školu. První schůzka se koná v úterý 8. září od 16 hodin. Více informací na oddílových stránkách www.devitka.javorct.cz

 

 
Společný tábor 8. dívčího oddílu a 3. chlapeckého oddílu z Dlouhé Třebové
Prvních čtrnáct dní letních prázdnin (4.–18. 7. 2015) patřilo skautskému táboru 8. dívčího oddílu Česká Třebová a 3. chlapeckému oddílu Dlouhá Třebová. Tábora se zúčastnilo 53 dětí ve věku od 6 do 15 let, o které se staralo 20 kvalifikovaných vedoucích. Děti si na táboře mohly vyzkoušet mnoho zajímavých aktivit - rukodělné aktivity, poznávání vodních živočichů, hry v lese, netradiční sporty a mnoho dalších. Po dobu celého tábora děti zábavnou formou poznávaly, jak funguje lidské tělo, a to díky celotáborové hře na téma Byl jednou jeden život. Tábor jsme si všichni velmi užili a už se těšíme na další. Děkujeme všem, kteří nám pomohli s jeho přípravou.
Dagmar Štarmanová, 8. dívčí oddíl Česká Třebová