LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ FLORBALISTŮ                           

„Není léto bez soustředění….“ tato slova zní v hlavách našich hráčů. Ano, tato zaběhnutá akce opět proběhla v Rokytnici v Orlických horách, v termínu 1.8. – 8.8.2015, a to již po deváté.
Rokytnici poskytuje vše, co k soustředění potřebujeme a využíváme. Letos se soustředění zúčastnilo 70 hráčů OT z kategorií: starší žáci (od ročníku 2003), dorostenci, junioři, žákyně, juniorky, ženy.
Bylo vytvořeno 5 tréninkových skupin, které sportovali, jak v hale, tak venku. Během dne každá skupina prošla pěti až šesti tréninkovými jednotkami. Mezi venkovní aktivity patřily zejména méně oblíbené vytrvalostní běhy, také výběhy do kopců, fotbal, aktivity na umělé trávě a běžecké dráze a plavání v místní nádrži. V hale a přilehlých prostorách (posilovna, gymnastický sál) jsme ladili herní projev, posilovali, formovali a zpevňovali tělo. Ve večerních hodinách jsme hojně využívali místní sauny, která je výborným prostředkem pro regeneraci.
Pro gólmany jsme připravili speciální trénink, kde se našim brankářům aktivně věnoval Roman Vítek, gólman extraligových Pardubic a také extrenér reprezentačních gólmanek juniorek.
Zpestřením soustředění byla úterní týmová hra, kdy jednotlivě 4 skupiny byly autobusem rozvezeny různě kolem Rokytnice, a úkolem bylo vrátit se zpět do Rokytnice.  Každá skupinka ušla minimálně 10 km. Hráči nesměli využívat mimo obec silnice, nesměli chodit po mostech a mít u sebe mobily, k dispozici měli mapu.
Vedle tohoto úkolu byl i další úkol, mnohem zábavnější. Každý dostal propisku, kterou během cesty měl směňovat s kolemjdoucími za větší a zajímavější věci. Musíme říci, že tato akce se velmi vydařila, zejména mladší ročníky se druhého úkolu zhostili s odhodláním, a proto jsme na konci dne u haly mohli spatřit např. živou kachnu (poté předána na místní statek), dopravní značku, lopatu, keramický záchod, umyvadlo, domácí šťávu, svíčky, pumpičku, židle apod. Autoři nejlepších předmětů byli odměněni.
Smyslem hry bylo jednak stmelení týmů, pobavení se, ale hlavně týmová spolupráce a potvrzení našeho hesla: We are one team.
Závěr soustředění tradičně patřil společnému opékání špekáčků a volné zábavě.
Hráčům se věnovalo celkem 7 trenérů (Typl Jiří, Typlová Renáta, Duspiva Tomáš, John Petr, Petraš Pavel, Fiala Vojtěch, Fárníková Lucie), kteří odvedli výbornou práci. K soustředění patří jak zábava, tak ale i dřina. Během týdne na soustředění hráči vstřebají a osvojí si mnohem více dovedností a rozvinou více své schopnosti, než v době pravidelných tréninků, které se už více věnujeme samotné přípravě na ligovou sezónu.
Rádi bychom všechny zúčastněné pochválili, všichni vše plnili s nasazením a chutí. I přes tepla, která během týdne byla, jsme vše zvládli.
Těšíme příští rok! Termín 30.7. – 6.8.2016 je již daný!  Renáta Typlová