Českotřebovský deník 2018/2015 ( 14/9)                               
Gymnázium ve Skandinávii 

Gymnázium po dvou letech opět na návštěvě partnerské školy v norském Prestfossu. Devítidenního zájezdu ve dnech 9. - 18. září se účastní výběr studentů gymnázia. Studenti spolu s pedagogy a zástupci města a zřizovatele školy Pardubického kraje zahájili setkání s norskými protějšky pobytem v rodinách, kde si především studenti zdokonalují znalosti v cizím jazyce, zejména v jazyce anglickém, který je ve Skandinávii stejně častý jako mateřština. Ředitel školy Josef Menšík, hejtman kraje Martin Netolický a místostarostka Jaromíra Žáčková jednali také s místní samosprávou komuny Sigdal, kde sídlí partnerská škola v místní části Prestfoss. Víkendový výlet směřoval do západních fjordů Aurdal. V dalších dnech studenty čeká mimo jiné historické město Bergen. (Z facebookové stránky gymnázia)
 
Před deseti lety v říjnu 2005: Zimní stadion: začala montáž konstrukce haly

Stavba I. etapy zimního stadionu je stěžejní investiční akcí letošního roku. Akce s finančním objemem přes 40 mil. Kč byla zahájena v červenci t.r. náročnými zemními pracemi, při kterých bylo třeba ze staveniště rychle odvést mnoho tisíc m3 zeminy a lomového kamene  ještě před uzavřením letos rekonstruovaného průtahu města. Díky odtěžené zemině nebude hala zimního stadionu tak vysoká, aby stínila budově sousední SOŠ a SOU technických oborů na Skalce.  Práce pokračovaly betonováním patek a základových pásů a to poměrně stranou veřejnosti za ohradou kam mnoho očí nedohlédlo. Dohlédl tam však náš dopisovatel Pavel Vašata, který si dal za úkol pravidelně dokumentovat výstavbu zimního stadionu. V dnešní dávce nabízí čtenářům internetového vydání zpravodaje alespoň několik fotografií. První dvě byly pořízeny 31. srpna, zbývající čtyři, na kterých je vidět již počátek výstavby budoucí haly jsou z dnešního dne 6. října 2005. Stavbu budeme i jeho prostřednictvím dále sledovat.  Akce je podpořena téměř sedmimilionovou dotací ze státního rozpočtu. to je jeden z důvodů pro to, aby probíhající I. etapa akce akce byla zdárně dokončena  a ještě během zimy zkolaudována spuštěn zkušební provoz. V této etapě bude vybudována  vlastní  sportovní plocha včetně mantinelů,  chlazení, instalována technologie, vystavěna a zastřešena hala  bez opláštění. Z finančního objemu určeného pro tuto etapu bude také zakoupena rolba. V následné II. etapě, o jejímž zahájení ještě nebylo rozhodnuto, by měla být hala opláštěna, vybudována tribuna, šatnové zázemí pro sportovce (které má sloužit později i pro letní stadion)  atd.
 
Nabízím k pronájmu od 1.11.  kancelář v centru města.
Web: http://185.antee.cz  Info na telefonu: 608 517 681

Začíná cvičení jógy

TAJČI:   pondělí   14.9. 2015    čas:  17 – 18.30hod.
Jednorázová cena za celé cvičební období září – červenec je 1000Kč.
Nově příchozím  necháváme  zdarma jednu cvičební hodinu na vyzkoušení.
Cvičíme: sestavu s vějířem (vějíř lze zakoupit  u nás za 500 Kč) a sestavy 24 forem a 28forem.
JÓGA: 
úterý       15.9. 2015     čas:   18 – 19.30hod.
čtvrtek     17.9. 2015     čas:   17 –  18.30hod.
Cena:  50 Kč/cvičební lekce nebo permanentka na 10 lekcí za 450 Kč.
Sleva pro maminky na mateřské, důchodce a studenty (40 Kč/cvičební lekce, cena permanentky na 10 lekcí za 350 Kč). Loňské permanentky platí do vybrání.
Cvičíme: škola VDA , gymnastický sálek, ul. Habrmanova  Česká Třebová
Jógové cvičení je zaměřeno  na práci s ženskou energii, na hormonální systém ženy. Zharmonizováním funkcí ženských pohlavních žláz dochází k vyléčení všech potížích, které některé ženy mají, zharmonizování  funkcí ženských pohlavních žláz má vliv na celý hormonální systém ženy a to vede k uzdravení, vitalitě, tělesné síle, posílení imunitního systému, pomáhá při diabetu, zvýšeném krevním tlaku.  Jóga je relaxace, intenzivní cvičení, zdravý životní styl.
 
Zajímavá webová stránka českotřebovských hasičů:

  • Otevřete-li stránku http://www.hasici-ct.cz/, najdete 8 článků v pokročilé angličtině, které ovšem nemají s činností českotřebovských dobrovolných hasičů nic společného.  Nakonec se přesvědčte sami, podívejte se alespoň  na první z nich. Více na zmíněné stránce, kterou však nikdo od června neaktualizoval, pouze nějaké snaživci někde hodně zdaleka...

    One more Writing Website Is Given a Close Look. Lame Duck or Top Service?

    Personal-statements-biz is the experienced writing service that has won over a large public. Young peope worldwide leave their study concerns to the service. What attracts them above all? You may find out about advantages suggested in this company. Classified as an experienced agency, it makes available a vast selection of academic tasks. Generally, they involve essay writing, and all imaginable essays a graduate may come across. personal-statements.biz Additionally, a service renders text checkup and correction as stand-alone products. ...etc....
     
    Přehled publikací autora Vladimíra Hampla (*10. 1. 1929,  + 2. 9. 2015)

    Vlastivědné zajímavosti Českotřebovska, sv. 4 - Historie českotřebovského textilu, Městské muzeum v České Třebové 1996
    Vlastivědné zajímavosti Českotřebovska, sv. 7 -  Význační českotřebovští rodáci, Městské muzeum v České Třebové 1997
    Významní českotřebovští rodáci a občané, NIKA, vydavatelství a nakladatelství, Česká Třebová 1997
    Vzpomínky na minulost (Střípky českotřebovské historie), NIKA, vydavatelství a nakladatelství, Česká Třebová 1998
    Vzpomínky na minulost II (Střípky českotřebovské historie), vydal OFTIS s.r.o. Ústí nad Orlicí 1999, ISBN 80-86042-18-9
    Písně a básně Českotřebovska, vydal OFTIS s.r.o. Ústí nad Orlicí 2000, ISBN 80-86042-29-4
    Vzpomínky na minulost III, vydal OFTIS s.r.o. Ústí nad Orlicí 2001, ISBN 80-86042-41-3
    Česká Třebová v číslech, vydal OFTIS s.r.o. Ústí nad Orlicí 2001, ISBN 80-86042-51-0
    Písně a básně Českotřebovska II. vydal Lorien JK s.r.o. Česká Třebová 2004, ISBN 80-903042-4-9
    Povídky, nejen Českotřebovské, vydal ABC ELEKTRONIK s.r.o. Česká Třebová 2007
     Podílel se  na sborníku Česká Třebová 1278-1978 vydaném u příležitosti 700 let od vzniku České Třebové, Toulky minulosti českotřebovska atd.
  • Více o Vladimíru Hamplovi najdete ZDE