Českotřebovský deník 230/2015 (28/9)                                  
12 klíčů
Volnočasový a vzdělávací program podpory zdravého a aktivního stárnutí pro seniory z České Třebové a okolí

Srdečně jste zváni k účasti na jedinečném projektu, jehož cílem je podpora fyzického i psychického zdraví, životní spokojenosti, aktivního životního stylu a mezilidské interakce. Jste-li v důchodovém věku a bydlíte v České Třebové nebo okolí, tento projekt je připraven právě pro Vás!
Realizátorem a lektorem projektu je Bc. Aneta Unzeitigová, studentka posledního ročníku magisterské navazující psychologie na Karlově univerzitě v Praze, lektorka primární prevence Národního centra bezpečnějšího internetu v Praze a konzultantka psychického zdraví v Balance Centru v Hradci Králové.
Projekt bude probíhat formou společného setkávání v rámci přednášek, které zahrnují variabilní tematické okruhy zaměřené na podporu zdraví a vitality. Účastníci se budou moci podílet na realizaci programu, tím že budou přispívat vlastními nápady a zkušenostmi. Cílem projektu je zprostředkovat účastníkům pravidelný cyklus přednášek, v průběhu kterých budou vzděláváni formou interaktivní výukové prezentace, následovat bude společná diskuze, praktická cvičení a další zábavné aktivity.
Jednotlivá setkávání budou probíhat pravidelně jednou za 14 dní ve čtvrtek. Účast na projektu je bezplatná. Přijďte se podívat na naše první společné setkání a seznamte se s podrobným programem projektu.
Začínáme již 8. října v 16 hodin v klubovně Kulturního centra Česká Třebová.
Kontakt: aneta.unzeitigova@gmail.com  +420 733 661 757
 
Vychází Českotřebovský zpravodaj říjen 2015

Během pondělí 29/9 bude v prodejnách a na stáncích  nové vydání Českotřebovského zpravodaje na říjen 2015, ve schránkách předplatitelů pak nejpozději během středy 30. září.   Číslo má 108 stránek, rozsáhlá je především kulturní část i proto, že měsíc říjen je bohatý na kulturní akce, navíc  se vracíme k událostem v měsíci září a v závěru srpna, kterých  také nebylo málo.  V rozhovoru s ředitelko městské knihovny si připomínáme 10 let od jejího nástupu do funkce, v rozhovoru s Jaroslavem Plockem zase problematiku  tvorby zajímavé výstavy "Stavitelé terminálu", která vzbudila pozornost, na čtyřech desítkách fotografií popisuje co všechno se muselo stát, abychom dnes mohli plně využívat dopravní terminál Jana Pernera jako důstojný vstup do našeho města.  Všímáme si nové sošky anděla v zahradě mateřské školy U Stadionu, událostí na gymnáziu tradičně spojených s nástupem  nového školního roku a na skautských stránkách  představujeme 4 dívčí oddíl a  výpravu třetího skautského oddílu  za slovesnými skauty.  Obsáhlá je bohužel i rubrika nekrologů, kde největší plochu věnujeme životnímu osudu nedávno zemřelého prvního redaktora Českotřebovského zpravodaje Vladimíra Hampla. Na titulní stránce je novinka,  vize, která ukazuje, jak by měla vypadat  nová českotřebovská knihovna. Počítá se s ní přestavbou objektu budovy ve Slovanské ulici 452,  která byla donedávna v majetku Univerzity Pardubice, nyní je již v majetku města. na vedlejším obrázku je jedna z variant studie nové budovy.  Nakonec se na titulní straně říjnového vydání objevily jiné snímky, které  popisují poslední návrhy pro novou městskou knihovnu. Jaké zjistíte až si říjnové číslo koupíte. To naznačuje, že návrhů bylo více a zatím ani není definitivně rozhodnuto, který návrh bude dále řešen. Má to být ovšem budova multifunkční, mimo knihovnu zde najde svoje místo také Klub seniorů.  Psát o dalším vývoji této zamýšlené stavby by ovšem bylo předčasné, zatím se hledá způsob jejího financování. Je zřejmé, že bezu dotace se  stavět nemůže. S evropskými dotacemi v novém elokačním období na takovéto akce počítat nemůžeme.   (mm)
Aktuálně z fotbalu

"A" mužstvo prohrálo ve Slatiňanech 1 : 3.
Dorost ve Slatiňanech zvítězil 4 : 2.
Starší žáci postoupili v poháru, když vyhráli v Prosetíně 14:2.

Zprávy z hokejbalu:

Č.Třebová 1 — 2 ss SHC Opava
Třetiny: (0:0,1:0,0:1 - 0:1) Střely: 21:21 Vyloučení: 9:9 Využití: 0:0 Oslabení: 0:0
Vyrovnaný zápas s výsledkem, který nepotěšil. Hrálo se v sobotu 26/9