Poznámka k článku Sídliště Křib potřebuje dětské hřiště  

Vedení města si je vědomo, že na sídlišti Křib chybí jak parkovací plochy, tak herní prvky pro děti. Zpravodaj toto téma nakousl a tak je na místě naše vyjádření k některým skutečnostem.

Během tohoto roku proběhl průzkum na umístění nových parkovacích míst a jednání o umístění dětského hřiště. Musíme si uvědomit, že celé sídliště je značně zasíťované a nelze tedy uvedené záměry realizovat, kde se nám zachce.  Letos bude zpracována projektová dokumentace na rozšíření parkovacích ploch (prostor výjezdu proti čp. 1812). Jedná se o 5 míst. Oplocené dětské hřiště umístil projektant za chodníček u boční strany objektu  čp. 1806  a silnici. Budou zde jak herní prvky pro děti, tak 3 posilovací stroje podobné těm v parku Javorka. Obě tyto akce budou realizovány v příštím roce  a teprve potom bude  současné asfaltové „hřiště“ přeměněno na parkování. 

Lokalita parku na Zámostí se nyní řeší majetkově s majiteli pozemků.  Představa dalšího dětského hřiště v tomto prostoru je jistě reálná, ale využití tohoto prostoru bude předmětem dalších jednání se zastupiteli města.

                                                                                                                                                                     Dobromil Keprt