Městská knihovna - program v říjnu                                   
DVA LITERÁRNÍ VEČERY V MĚSTSKÉ KNIHOVNĚ 

1.   AUTORSKÉ ČTENÍ – BLANKA KOSTŘICOVÁ: DOLE A NAHOŘE
Druhý díl cyklu druhých čtení, na nichž autorka znovu představuje ty knihy, ze kterých už v České Třebové jednou četla. Zazní však vždy povídky či pasáže jiné než poprvé, navíc je vše doplněno úryvky z dopisů prozaika Jana Balabána, s nímž Blanka Kostřicová vedla intenzivní korespondenci. Tyto Balabánovy komentáře, které přečte Josef Jan Kopecký, se vždy týkají příslušné knihy Blanky Kostřicové.
Večer se koná v pondělí 19. 10. v 19.00 v Městské knihovně (1. patro).
 
2.   BLANKA KOSTŘICOVÁ UVÁDÍ – BOHUMIL DOLEŽAL: UDÁLOSTI
První díl zamýšleného cyklu. Jak známo, Blanka Kostřicová je nejen prozaičkou, ale též literární kritičkou a vědkyní. Rozhodla se uspořádat v českotřebovské knihovně ještě jeden cyklus: postupně zvát na čtení ty žijící autory, jejichž knihy recenzovala. Autora vždy uvede, přečte svoji recenzi, poté bude následovat čtení pozvaného.
Jako první se v knihovně představí dr. Bohumil Doležal (1934), původně literární kritik působící v 60. letech v okruhu legendárního časopisu Tvář. Po dvaceti letech v disentu se vrátil k publikační činnosti už spíše jako politolog a kulturně-politický komentátor. Pro své komentáře si vytvořil zcela svobodný prostor na internetu, kde založil časopis Události. Loni vydal stejnojmennou knihu, která je výborem jeho blogů a kterou Blanka Kostřicová recenzovala.
Večer se koná v pondělí 26. 10. v 19.00 v Městské knihovně (1. patro).    
Upozornění pro návštěvníky pobočky knihovny na Parníku

Upozorňujeme, že pobočka Parník bude od 28. září do 31. října z technických  důvodů uzavřena. Půjčovat i vracet knihy lze v knihovně na městě, ve Smetanově ulici. Všechny výpůjčky budou od října prodlouženy do 9. listopadu. Po celou dobu uzavírky není možné zajistit rezevace z pobočky.  Děkujeme za pochopení  a omlouváme se za komplikace. info.knihovna@ceska-trebova.cz