Fotbalový klub Tísek přišel o všechno - pomozte  

Tiskové prohlášení výkonného výboru FK Tísek - požár sportovního areálu

V noci na pátek 11. září roku 2015 neznámý žhář zapálil objekt na sportovišti Fotbalového klubu Tísek. Přes rychlou a profesionální reakci hasičů z celého okolí celá dvoupodlažní budova šaten s klubovnou, technickým zázemí a terasou shořela a to včetně veškerého vnitřního vybavení. Bohužel nám shořelo všechno sportovní vybavení pro naše benjamínky, žáky, dorostence a muže - míče, dresy, sítě, kopačky, nosítka, zdravotnické vybavení, tabule na střídání, rozhlas - prostě vše.
Celá budova byla nově zrekonstruována. Během hodiny a půl bylo vše, co jsme posledních 20 let budovali, pryč. Nespočet hodin naši tvrdé práce na areálu bylo zatraceno. Finanční škoda požáru je vysoká (podle předběžných odhadů kolem jednoho a půl miliónu korun), nicméně mnohem větší je škoda citová - je obrovská. Je nám opravdu líto všech našich příbuzných, fanoušků, kamarádů a všech, co se na vybudování areálu podíleli a strávili tady kus svého života. Za to jim děkujeme.
Jsme neskutečně překvapeni, že podle potvrzení kriminaiistů Policie ČR, nám škodu způsobil úmyslně neznámý žhář a opravdu nechápeme, proč nám toto někdo udělal. Prohlašujeme, že uděláme, my jako mladý výkonný výbor za pomoci všech členů FK Tísek všechno proto, abychom v naší činnosti pokračovali. Ve věci dalšího fungování našeho klubu se nic nemění i nadále budeme hrát fotbal a pořádat veřejné akce.
Budeme se snažit co nejdříve vybudovat nové zázemí pro naše hráče a zároveň místo, kde se lidé scházejí pro sledování nejenom našich zápasů, ale také proto, že se u nás dobře cítí. Na základě solidarity okolních klubů budeme hrát naše zápasy na venkovních hřištích s tím, že Vás budeme o všech zápasech a dalších aktivitách včas informovat.
Dovolte nám, abychom poděkovali všem hasičům, kteří se na hašení areálu podíleli a hlavně všem místním dobrovolníkům, kteří nám pomáhali a budou pomáhat při následném odklízení trosek tak, aby místo nebylo nebezpečné pro veřejnost. Dále moc děkujeme všem okolním fotbalovým klubům za projevy ochoty nám jakýmkoliv způsobem pomoci.
Vzhledem k tomu, že jsme rukou neznámého žháře přišli opravdu o všechno, rozhodli jsme se uspořádat veřejnou sbírku podle Zákona č. 117/2001 Sb., o veřejných sbírkách. Tímto si dovolujeme požádat všechny fyzické i právnické osoby o finanční pomoc tak, abychom mohli obnovit náš fotbalový areál a věnovat se fotbalu od benjamínků až po dospělé. Speciální účet pro konání veřejné sbírky 2200217/0100 je založen u Komerční banky a.s., pobočka Bílovec. Za celý Fotbalový klub Tísek můžeme prohlásit, že se opravdu těšíme, až budeme moci všichni využívat náš nádherný areál a prohlašujeme, že vlastní rukou přispějeme k jeho vybudování tak, jak to udělali naši předchůdci.
V Tisku dne 17. září roku 2015
Nyjks David, předseda klubu,tel. +420737750919  nyksdavid@seznam.cz

Tiskové prohlášení doplňují autentické fotografie, které byly zaslány a některé z nich zveřejňuji. Svědčí o tom, že situace opravdu vyžaduje začít znovu a bez sbírky na to těžko bude dost prostředků. Řešil to již také českotřebovský Fotbalový klub, který v rámci meziklubové solidarity pošle postiženým fotbalistům do Tísku  částku 2000 Kč.  Nebylo by špatné, kdyby následovali ještě další dárci z České Třebové, k tomu je také tento příspěvek určen. Nikdy nevíte, kdy budeme třeba zase pomoc potřebovat sami. Vzpomeňte, že jsme dokázali pomoci i jinde. O PŘÍPADNÉ I MALÉ POMOCI NEZAPOMEŇTE NAPSAT!  (re)