Českotřebovský sraz malých motorkářů 2015 – už po osmé

V 9:00 ráno, 12. 9. 2015, hodinu před zahájením již osmého „Českotřebovského srazu malých motorkářů a cyklistů, to s počasím vůbec nevypadalo dobře. Naštěstí to neodradilo na dvě desítky malých motorkářů a cyklistů, kteří spolu se svými rodiči přijeli na hřiště u ZŠ Ústecká. Se zahájením startu však vykouklo i sluníčko a všem se hned lépe plnily všechny úkoly – a nebylo jich málo.
Akci zahájila Městská policie – strážníci lehkým „testem“ prověřili vědomostí dětí na téma bezpečnost silničního provozu a děti v první zkoušce obstály na výbornou. První odměnou byla možnost prohlédnout si policejní auto, a nechyběla zkouška sirény. Dále na děti čekala jízda zručnosti, poznávání dopravních prostředků a dopravních značek, výroba semaforu, skládání puzzle s dopravní tématikou a ve spolupráci s Českým červeným křížem otázky na téma zdravovědy a první pomoci. . Splnění úkolů bylo zaznamenáno do „dětského řidičáku“ – který vyplněn opravňoval malé cyklisty a motorkáře k účasti v poslední disciplině – „spanilé jízdě“ na ovále.
V cíli byla odměněna celá první, pak i druhá skupina závodníků. Kromě perníkových medailí dostaly děti i balíčky s dárky nejen od BESIPU.
Ráda bych poděkovala vedení ZŠ Ústecká za možnost využití jejich hřiště, strážníkům Městské policii Česká Třebová a místnímu spolku Českého červeného kříže za spoluúčast na akci, BESIPU za poskytnutí odměn a ženám z týmu RC Rosa za pomoc s organizací a účastí na akci samé.
Za Rodinné centrum Rosa Pavla Jansová