Motokrosový víkend                                                               

Během uplynulého víkendu (29. - 30. 08. 2015) mohli příznivci motokrosu  zhlédnout v blízkosti České Třebové dva velmi zajímavé závody.
V sobotu to byl na závodišti v Opatově pohárový závod „Meteorit Cup“ a hned v neděli „Přebor Východočeského kraje“, který se jel v nedalekých Benátkách u Litomyšle.
Ze všech kategorií nás v sobotu zajímala nejvíce třída MX 1 (motocykly 290 – 450 ccm), ve které startoval Českotřebovák Denis Dvořák. V těžkých podmínkách za teploty přesahující 30 stupňů Celsia.dojel Denis v první jízdě na druhé pozici a v jízdě druhé, i přes ošklivý pád těsně před koncem, dojel na šestém místě, což mu v celkovém součtu bodů z obou jízd vyneslo krásné druhé místo.
V neděli se Denis i přes již zmiňovaný těžký pád z předešlého dne rozhodl krajského závodu v Benátkách  zúčastnit. Tentokrát, vzhledem k poškození motocyklu po pádu, soutěžil v kategorii MX 2 (motocykly do 250ccm).
Opět za úmorného vedra startoval Denis v silné konkurenci ve společné jízdě obou tříd z kvalifikačního čtvrtého místa. V těžkém závodě skončil v první jízdě ve své kategorii na vynikajícím druhém místě a na pátém celkově! Ve druhé jízdě Denis neponechal nic náhodě, zrychlil a v cíli byl odmávnut jako vítěz (v MX 2), a to mu v bodovém součtu obou jízd vyneslo neskutečné první místo!
Jsme moc rádi, že po éře motokrosařů jako byl např. B.Vaňous ml., Eliáš  a jiní máme dalšího talentovaného jezdce, který si jistě zaslouží naši alespoň fandovskou podporu.
Denisovi přejeme do dalších závodů hodně úspěchů.   V.a M. Peterkovi