Ohlédnutí za oblastní hokejovou ligou                                 

Okresní svaz ledního hokeje v Ústí nad Orlicí je jediný okresní svaz v pardubickém a hradeckém kraji, který pořádá svou oficiální soutěž pod hlavičkou ČSLH. I v letošní sezóně se tak uskutečnilo a soutěže pod názvem Oblastní liga ledního hokeje (OLLH) se zúčastnilo 7 mužstev. Ta sehrála celkem 58 zápasů v základní části (na jeden zápas se mužstvo nedostavilo) a 12 zápasů v play-off.
Po celkem jasném vítězství HC Spartaku Choceň B v základní skupině (ani jedna prohra) a odstoupení TJ Sokola Řetová čtyři kola před koncem základní části se od 20.února začalo bojovat v play-off.
První zápasy čtvrtfinále nepřinesly překvapení a skončily takto: SK Žamberk – TJ HC Dlouhoňovice 8:2 a 9:0 a TJ Voděrady – TJ Jiskra Králíky 7:2 a 9:3. Vítězové v semifinále nastoupily proti nejlepším týmům Chocni a IHC Česká Třebová a tyto zápasy přinesly pěknou zápletku.
SK Žamberk – HC Spartak Choceň B 5:3 (první prohra Chocně v soutěži). Odveta v Chocni byla jednoznačnou záležitostí domácích, kteří porazily Žamberk 9:4. Jelikož byl stav zápasů 1:1 následovala rozhodující trestná střílení, ve kterých HC Spartak Choceň B vyhrála 3:2 a postoupila do finále.
Ve druhém SF celkem nečekaně prohrála doma IHC Česká Třebová s TJ Voděrady 3:5 a i když v Chocni soupeře roztřílela 10:3, v následujících trestných stříleních neuspěla. V nervydrásajících penaltách dlouho nikdo nemohl dát branku (skvělý výkon podal v brance České Třebové Edy Ehrenberger). Až v šesté sérii proměnil  voděradský Radim Hudousek (mimo jiné zcela jasně nejlepší hráč prvního zápasu 2+2) a protože nikdo ze střelců IHC neproměnil, zavřel tím České Třebové cestu do finále.
V zápase o 3.místo IHC položila dobrý základ už v Žamberku, kde na prakticky přírodním ledě 6.března vyhála 5:2 (1:2,1:3,0:0), branky za ČT – Teplý 2, Voleský, Váně, Doha. V odvetě nechtěl dát Žamberk svoji kůži lacino a v České Třebové předvedl opravdu bojovný výkon. Konečný výsledek 6:6 (2:1,3:2,1:3) však znamenal pro IHC Česká Třebová 3.místo. Poslední zápas na ZS Na Skalce sledovalo 71 diváků a o kanadské body se podělili: Vl. Deml (as.L.Deml, Teplý), Šafář (Sokol), Jirmásek (Sokol), Jan Skuček (Doha), Jirmásek (Sokol), L.Deml (Sokol, Váně). O dramatičnosti střetnutí vypovídá vyloučení: 7:12, domácí navíc TS, 2x10 min a 1xOK.
Ve finále už HC Spartak Choceň B nepřipustila žádné drama a po výsledcích 6:5 a 8:2 získala zcela zaslouženě vítězství v ročníku 2014/2015
 
Po obou zápasech v Chocni i České Třebové byla mužstva dekorována poháry, první tři týmy dostali medaile a HC Spartak Choceň B dostal putovní pohár OSLH v Ústí nad Orlicí za vítězství v základní části.  
 
Pořadí po play-off:
1. HC Spartak Choceň B
2. TJ Voděrady
3. IHC Česká Třebová
4. SK Žamberk
5. TJ HC Dlouhoňovice
6. TJ Jiskra Králíky                                                                                                                                             -ojm-

Vítěz oblastní ligy - HC Spartak Choceň B (pohár za I. místo a putovní pohár OSLH za vítězství v základní části soutěže)

Druhé místo (poražený finalista play-off)  TJ Voděrady

3. místo  - vítěz ze souboje o 3. místo  IHC Česká Třebová