Kohout 2014        

Ceny města Česká Třebová 2014 

1) Eliška Štichauerová – za vynikající výsledky v plavání (např. 1. místo MČR v dálkovém plavání na 5 km, 1. místo MČR 400m  polohovka, 1. místo MČR 200 m motýlek; je členkou reprezentačního družstva ČR juniorů)

 

2) Josef Kyncl – za celoživotní zásluhy o rozvoj sportu v České Třebové (od mládí aktivní závodník běžeckého lyžování; od roku 1980  trenérem ve sportovní škole ZŠ Habrmanova; dodnes je trenérem mládeže ve SKI Klubu Česká Třebová; jeho zásluhou je pro veřejnost udržována pilinová dráha na Horách a v zimě běžecké trasy mezi Kozlovem a Andrlovým Chlumem).

3) Jiří Hetych – za celoživotní zásluhy o rozvoj sportu v České Třebové (začínal v nově vzniklém oddílu kulturistika a později v oddílu kuželek, dodnes je aktivním hráčem; je předsedou oddílu, trenérem a rozhodčím kuželkářů; má největší zásluhu na vybudování kuželkářské čtyřdráhy; je i místopředsedou celé TJ Lokomotiva Česká Třebová)

4) Divadelní soubor HÝBL – za divadelní hru KYTICE - cenu převzal za velké podpory členů DS Hýbl režisér Jiří Jireš

5) MgA. et MgA. Linda Keprtová (operní režisérka) – za režii opery EVA od Josefa Bohuslava Foerstera

6) Spolek TRIARIUS – za úspěšné provedení několika premiér v uplynulém roce  (mimo jiné KOČÁR DO VÍDNĚ a další). Cenu převzal režisér souboru Josef Jan Kopecký
 

 

Mimořádná cena starosty města za rok 2014 byla udělena panu doc. Mgr. Františku Preislerovi, CSc.,
za celoživotní přínos pro kulturu v našem městě.  

Ocenění starosty města starostům partnerských měst