Velmi náročný program čeká českotřebovské Kohouty v závěru základní části krajské ligy, v níž se bude bojovat o co nejlepší umístění před play off. Kohouti odehrají během patnácti dnů celkem šest zápasů. To proto, že je zde na 6. ledna navíc zařazeno utkání v Poličce, odložení z důvodu zranění čtyř hráčů při dopravní nehodě.  Kohouti se čtyřikrát  představí na ledě soupeřů a jen dvakrát budou mít výhodu domácího ledu. Proti původnímu oznámení se podařilo domluvit změnu termínu domácího zápasu s Moravskou Třebovou, který se nakonec uskuteční v úterý 13. ledna od 18:30 hodin. 

 

AKTUALIZOVANÝ PROGRAM:

Neděle 4. ledna: Hlinsko – Česká Třebová (17.00)
Úterý 6. ledna: Polička – Česká Třebová (18.30)
Neděle 11. ledna: Skuteč – Česká Třebová (17.00)
Úterý 13. ledna: Česká Třebová – Moravská Třebová (18.30)
Středa 14. ledna: Česká Třebová – Litomyšl (18.30)
Neděle 18. ledna: Světlá nad Sázavou – Česká Třebová (17.00)

Právě o závěru základní části krajské ligy se hovořilo  na setkání hráčů a sponzorů HC Kohouti Česká Třebová, které se uskutečnilo v neděli 21. prosince v návaznosti na zápas Kohouti - Ledeč nad Sázavou, který skončil vysokou "nadílkou" domácích hostujícímu týmu v poměru 17:2.  Ve zbývajících zápasech  budou Kohouti hrát celkem o 18 bodů a aby uspěli podle původních plánů, potřebují jich získat patnáct a to přesto, že budou hrát čtyřikrát na stadionech svých soupeřů.  Cílem totiž je umístit se v play-off do čtvrtého místa. Bylo by  proto výborné, kdyby měli možnost do této nadstavbové části krajské ligy nastupovat z pozice silnější čtyřky a hrát tak vícekrát na domácím ledě a mít vybraného papírově slabšího soupeře z týmů na 5. - 8. místě.

V tomto smyslu vyznělo jak vystoupení předsedy klubu Mgr. Vladimíra Vaňka, tak i generálního partnera klubu, generálního ředitele firmy Rieter, s.r.o. Ing. Jana Lustyka. Ten všem popřál - hokejistům,  členům realizačního týmu a také přítomným zástupců sponzorů do nového roku 2015 především hodně zdraví, minimum zranění, a vysoké bojové nasazení do zbývajících zápasů tak, abychom mohli rozjetou sezónu považovat za úspěšnou.  Předseda klubu Vladimír Vaněk pak předal Ing. Lustykovi symbolický modrý dres  Kohoutů s číslem 55, ne nepodobným číslu jeho životního jubilea z  končícího roku 2014. Oficiální část setkání pak byla zakončena přípitkem (předvánočním i novoročním).  Hokejisté se pak ještě v závěru roku sešli na domácím ledě na dvou trénincích...  (mm)