Projekt 12 klíčů je opět v plném proudu

V říjnu odstartovaly první přednášky Projektu pro seniory 12 klíčů. V letošním roce se rozběhly dva paralelní kurzy, z nichž jeden je připraven pro nové účastníky, kteří navštěvují opakování přednášek z loňského roku, a kurz pro pokročilé, kteří se mohou těšit na zbrusu nová témata přednášek. Cílem projektu je šířit osvětu o aktivním a zdravém stárnutí, a proto jsou připravované přednášky v tomto duchu vedeny. Úvodních přednášek se zúčastnilo přes 70 seniorů z České Třebové a okolí. Přednášku pro nové účastníky navštívilo přes 50 seniorů, a proto nám Kulturní centrum vyhradilo větší prostory. Přednášky se tedy přesunuly z klubovny do malého sálu KC.

Na měsíc listopad jsou připravovány celkem 4 přednášky. Ve čtvrtek 3. 11. od 17 hodin proběhne přednáška pro nové účastníky o IT technologiích v počítačové učebně ZŠ Nádražní, sraz bude před hlavní budovou ZŠ Nádražní. Ve středu 16.11. od 17 hodin v malém sále KC proběhne přednáška o Nutričním poradenství, kterou povede externí lektorka Ing. Nikola Šulcová. Na slibovanou Yogu se můžete těšit první týden v prosinci.

Pokročilé účastníky čeká přednáška o Sociálních sítích a rizicích virtuálního světa, která proběhne ve čtvrtek 10.11. od 17 hodin v počítačové učebně ZŠ Nádražní. Ve čtvrtek 24.11. od 17 hodin dorazte na seminář Tai Chi do tělocvičny na VDA, který povede paní Dagmar Petrželková.

Děkuji všem, kteří se podílejí na spoluorganizaci fungování projektu, především Kulturnímu centru, členům Svazu důchodců, Univerzitě třetího věku, Oáze zdraví a dalším, kdo nám fandíte.