Českotřebovský deník 254/2016 (2/10)
Právě začíná 2. kolo kotlíkových dotací v Pardubickém kraji

2. výzva k podávání žádostí o kotlíkové dotace byla vyhlášena 26. srpna 2016. Příjem žádostí bude možný pouze osobně a bude zahájen dne 3. října 2016 v 7.00h. Jde o dotace vlastníkům rodinných domů v Pardubickém kraji na výměnu stávajících ručně plněných kotlů na pevná paliva za nové nízkoemisní zdroje. Cílem tohoto programu je snížit emise z lokálního vytápění domácností ve všech městech a obcích Pardubického kraje.
Více na https://www.pardubickykraj.cz/vyzva-kotlikove-dotace/88272?managepreview=ok&language=1
 
Mykologické dny na obzoru

V následujícím týdnu bude ekocentrum Podorlicko ve znamení hub. Již 14. ročník výstavy hub bude pro veřejnost otevřen od pátku 7.10. Instalace výstavy bude probíhat ve čtvrtek odpoledne. Máte-li nějaké zajímavé či vzácné nálezy , můžete je donést mykologoivi Martinu Mičkovi  a to i během pátku či soboty, aby byla výstava rozmanitá a moc neprosychala.  V pátek večer je do programu mykologických dnů zařazena zajímavá přednáška Jarní houby a po ní již tradiční houbový guláš.
RODINA NA STEZCE S "ODHALENÍM" NOVÉHO TOTEMU V SRNOVĚ

Neděle 16.10. 2016
Vycházka pro rodinné i jiné týmy se soutěží na téma „Barvy podzimu“ se koná na smyslově naučné stezce „Údolím Skuhrovského potoka“.  Start od 13 do 15,00 v Rybníku u kurtů na prvním stanovišti naučné stezky.
V 16,00 se koná Slavnost nového totemuStartovné 50Kč 
Sedm statečných judistů

V sobotu 1. 10. 2016 se vydalo 7 statečných judistů z České Třebové do Brna na tradiční Turnaj přípravek. V konkurenci 65 judistů a judistek z 15 oddílů jsme si odvezli 2 první místa, 4 druhá místa a 1 třetí místo. Pro naše začínající judisty to byl kontrolní turnaj, na kterém jsme si měli vyzkoušet natrénované techniky a na kterém vždy vidíme další možnosti k potenciálnímu technickému růstu. Dobrým výkonem se uvedl Honzík Škrkoň, který byl na svých prvních závodech a který si odvezl pěkné 2. místo a 1 vítězné utkání. Na dálku tak soupeřil se svým zkušenějším bratrem Vítkem, který však v bosenském Mostaru dokráčel na stupeň nejvyšší.
Za další výkony musím pochválit všechny naše borce, protože chtěli bojovat o vítězství a byť se to některým ne zcela zdařilo, tak opět ukázali, že českotřebovské judo je na dobré cestě.
Konkrétní umístění našich judistů a judistek je uvedeno ve stručném přehledu.
STRUČNÝ PŘEHLED:
1. místo:            David Martinec, Adam Janíček
2. místo:            Tadeáš Baštář, Petr Studený, Beáta Zemánková, Jan Škrkoň
3. místo:            Anastázie Sýkorová
 
Hokejbalisté prvoligové body z Teplic nepřivezli

Rondo  Teplice - Loko Česká Třebová 4 : 1, třetiny 0:0. 1:1, 3 : 0. Střely 27:24, vyloučení 5 : 3, Využití 1 : 0 Oslabení 0:0