33. skautský oddíl Česká Třebová    


Dnem 9. září 2016 vznikl ve skautském středisku Javor v České Třebové nový skautský oddíl s číslem 33. Svoji činnost zahájil ještě během září a 1. října se celý oddíl vydal na historicky první oddílový výlet. V následujících řádcích si tak můžete přečíst průběh výletu očima čtrnáctiletého skauta Michala Herynka.
Je 1. 10. 2016, 7:00 a to znamená, že se skauti z nově vzniklého 33. oddílu se vydali na svůj historicky 1. výlet. Zavítáme do nedalekých Jeseníků, konkrétně do města Lipová-lázně, odkud jsme se vydali na naši první zastávku a to do jeskyně Na Pomezí, kde jsme si společně s průvodcem prohlédli skvělou krápníkovou jeskyni se spoustou unikátních krápníkových exponátů, které jinde nenajdete.
Když jsme vylezli z jeskyně, všichni trochu zmrzlí, vydáme se po turisticky žlutě značené cestě na naši hlavní zastávku a tou je Lesní bar. Jelikož k Lesnímu baru nevedla jiná než pěší cesta, tak nám neuškodí pár kilometrová procházka, kde nás provází spoustu zajímavých her a hlavně sranda, kterou si u nás užijete vždycky. Taky jsme po cestě viděli pár zajímavých lomů, hor a spoustu dalších krás, které Jeseníky schovávají.
Když jsme po nějakém čase dorazili na místo, mohl si každý opéct k obědu uzeninu dle vlastního výběru, dát si kávu s kremrolí, nebo vypít čerstvě chlazený nápoj. Vše se pak platilo do kasičky, což znamená, že se tam hraje na důvěru, prostě si lidi důvěřují.
Všichni se sbalíme a můžeme pokračovat po lesních cestách, přes horu Klín, ze které je parádní výhled, až do nedaleké vesnice Ramzová. Vyčkáme tu příjezdu autobusu, který nás zaveze, všechny v únavě, až do města Zábřeh na Moravě. Odtud nás vlak zavezl domů do České Třebové, kde jsme se rozloučili a náš historicky první oddílový výlet zde zakončili.

Michal Herynek