Bendl zpíval v Polsku                                                             
V sobotu 1. října zahájil Bendl sezónu 2016/2017 svým prvním koncertem. Jako jeden z pěti pěveckých sborů se účastnil 3. ročníku festivalu Sudeckie Dni Muziky Chóralnej v polském Tlumaczowie, který se konal o víkendu pod záštitou biskupa prof. dr hab. Ignacy Dec. Před koncertem měli možnost navštívit basiliku v nedalekých Wambierzycích a projít si známou křížovou cestu.
Od 16 hodin probíhal koncert v kostele sv. Pavla a Petra v Tlumaczowie, kde každý sbor předvedl 3 duchovní skladby. Bendl pod vedením svých 2 sbormistrů, tradičně Josefa Menšíka a od loňského roku i Davida Lukáše, zazpíval Jubilate Deo Ernesta Schumery, Arcadeltovo Ave Maria a části Kyrie a Gloria mše Missa brevis Zdeňka Lukáše. Za svůj soustředěný výkon a jednoznačně nejpestřejší repertoár z vystupujících sborů sklidil hlučný potlesk. Na závěr promluvil k účastníkům samotný biskup a v provedení všech sborů pod vedením tlumaczowské sbormistryně zazněla skladba Totus tuus. Každý zpěvák obdržel pamětní placku/odznak s motivem festivalu a sbormistři pak skleněné plakety. Po koncertě následovala společenská část pozdního odpoledne, kde mohli členové sborů ochutnat speciality místní kuchyně a družit se s novými přáteli.
Příjemné atmosféře přispěly nejen pěvecké výkony všech sborů, ale podtrhlo ji i mimořádně teplé počasí zřejmě posledního dne letošního babího léta. Bendl tak měl možnost po půl roce navštívit Tlumaczow v mnohem přívětivějším počasí, než bylo v mrazivou sobotu 9. ledna, kdy sem Bendl na pozvání tlumaczowského sboru zavítal poprvé.
Dalším podzimním vystoupením Bendlu bude koncert v Lázních Bohdaneč a ještě před adventem v listopadu pak zavítá na pozvání libereckého sboru a jeho sbormistryně Silvy Pálkové do Liberce a opětuje tak jeho loňskou návštěvu s vystoupením v Přívratě.