Fbk Orlicko-Třebovsko pod novým trenérem stále ve skvělé formě 

Společný florbalový projekt dvou největších měst orlického regionu si tuto neděli dojel pro dalších 6 bodů. Po vydařené lize ve vzdáleném Heřmanově Městci ověnčené dvěma výhrami si Fbk Orlicko-Třebovsko postupně „smlslo“ na béčkových týmech Skutče a Vysokého Mýta.
Pořadatelský tým Skutče B nastupoval do prvního zápasu jako outsider. Tato skutečnost se potvrzovala již od začátku. "I přes výraznou marodku se nám ve značně obměněné sestavě podařilo soupeře zatlačit a brzy si tak vytvořit pohodlný náskok," popisuje staronový trenér Orlicka-Třebovska Ondřej Syrový.
Gólový účet zápasu otevřel Matyáš Pinkas, který využil přehledu Michala Dědka a do prázdné branky skóroval za bezmocného gólmana. Počáteční nervozitu pořádajícího týmu za další minutu potrestal Filip Chasák, když využil zaváhání soupeřovy obrany. Stejná situace se opakovala i na druhé straně a Skutči se podařilo snížit. Na dlouhou dobu se ale jednalo o její poslední gólový zápis. Od té doby patřila palubovka již jednomu týmu. Do konce třetiny se ještě podařilo zvýšit Jiřímu Blahovi a následně na 4:1 upravil Michal Dědek.
"Ve druhé třetině jsme pokračovali v nasazeném tempu a brzy se nám podařilo odskočit na rozdíl šesti branek," doplňuje Syrový. Po brankách Dědka, Blaha a kapitána Milana Morkese se tým Fbk Orlicka -Třebovska dostal do rozhodujícího náskoku. Nová perioda tento trend ještě potvrdila. Na 8:1 se z volného úderu trefil pod nohy brankáře Syrový. Po brance Petra Johna a domácího hráče se výsledek ustavil na konečných 9:2.
 
Fbk Orlicko-Třebovsko vs. Skuteč B 9:2
Góly domácích – Pinkas, Chasák, Blaho, Dědek, Blaho, Dědek, Morkes, Syrový, John
 
Obávané Mýto nakonec bez větších problémů
Tým Vysokého Mýta se před zápasem těšil z plného bodového zisku. "Na druhý zápas jsme zvolili zcela identickou a osvědčenou sestavu. Věděli jsme, že soupeř má na kontě zatím tři vítězství, proto jsme nechtěli nic podcenit," popisuje Syrový. Předzápasové předpoklady se však ihned ukázaly jako zcela mylné. Přízemní střelou se v páté minutě blýskl Mužátko a svým prvním gólem sezóny otevřel skóre.
Od té doby Orlicko-Třebovsko potvrzovalo prozatímní skvělou formu a drtivou první třetinu uzavřelo na skóre 0:4. Postupně se dvakrát za sebou trefil Petr John a další branku přidal pro dnešek hrající trenér Syrový.
Tradiční střelec Michal Dědek se v úvodu následující periody prezentoval milimetrovou přihrávkou, kterou nemohl nevyužít Chasák a do prázdné brány zvyšovali již na 5:0. Na góly bohatá druhá třetina přinesla celkem 8 branek. Vysoké Mýto využilo především zmatků soupeřovy obrany a podařilo se mu vsítit 3 góly. Rozjeté Orlicko však kontrolovalo dalšími pěti „fíky“. Záhy Chasák stejnou měrou oplatil Dědkovi nabídnutou příležitost. Následně se trefili Blaho, Pinkas a znovu Dědek.
„Těší mne, že jsme dokázali potvrdit roli favorita a především díky vysoké produktivitě jsme oba zápasy s přehledem zvládli. Byly zde některé slabší momenty v obranné činnosti, na kterých musíme  zapracovat na trénincích,“ sumarizuje Ondřej Syrový. Poklidné tempo poslední části zastavilo skóre na konečných 14:3.
 
FTC Vysoké Mýto B vs. Fbk Orlicko Třebovsko 4:13
Góly hostí: Mužátko, John, John, Syrový, Chasák, Dědek, Blaho, Pinkas, Dědek, Mužátko, Syrový, Dědek, Blaho