Povinné body z Přelouče                       

V neděli se tým Fbk Orlicka-Třebovska vydal na další soutěžní utkání. Hostitelem již třetího kola Pardubické ligy se stala Přelouč. Místní florbalový tým vstupoval do zápasů z prvního místa a byl tak jasným papírovým favoritem.
První střetnutí začínalo již v 9 hodin a proti našim hráčům se postavil domácí tým. Začátek zápasu se nesl spíše v poklidném tempu a oba týmy vyčkávaly na chybu soupeřů. Ta nakonec přišla v desáté minutě na straně Přelouče, kdy zaváhání gólmana využil Petr John. Stav 0:1 vydržel až do konce první části.
Dva rychlé góly Michala Dědka a Honzy Horáka v první minutě druhé třetiny již poslaly zápas čistě pod taktovku Orlicka-Třebovska. Tomu se následně podařilo odskočit až na rozdíl pěti branek. Trefil se Cihlář a znovu Dědek. Po dvou slepených gólech Přelouče přišel drtivý nápor Orlicka, které do konce periody přidalo další 4 góly. Do listiny střelců se zapsali Dědek, Blaho, Chasák a    kapitán týmu Milan Morkes.
"Bylo ohromně důležité, že jsme dokázali rychle reagovat na góly soupeře. Díky tomu se nám podařilo odskočit v rozhodující náskok, který jsme si již bez problémů pohlídali," doplňuje střelec hattricku a nejlepší hráč utkání Michal Dědek. Skóre se nakonec zastavilo na jasných 2:12. Dvakrát se trefil Matyáš Pinkas a jednou Blaho.
 
Nepříjemný soupeř ze Slatiňan
Ve druhém zápase se proti Orlicku postavil neznámý tým ze Slatiňan. To se ze začátku jevilo jako nepřekonatelný problém a po 13. minutách na ukazateli svítilo skóre již 0:3. Místní tým tak stál před doposud neznámou situací. Na konci první třetiny se k radosti Orlicka-Třebovska však přesně trefil Petr John a vykřesal tak jiskřičku naděje.
„Soupeř nás zaskočil především svými technickými schopnostmi a my jsme ze začátku nemohli najít to správné tempo. Gól takřka do šatny nám velmi pomohl a vlil novou krev do žil,“ vysvětluje kapitán týmu Milan Morkes. Následující perioda se nesla ve znamení dobývání soupeřovy brány. Po několika spálených šancích přišla odměna v podobě dvou gólů Michala Dědka. Srovnaný stav nevydržel dlouho. V jedenácté minutě dokonale mířil Jiří Cihlář a poslal svůj tým do vedení.
Od té doby na hřišti dominoval již jeden tým. Po brankách Mužátka, Langera a Johna tým Orlicka-Třebovska odskočil na rozhodující rozdíl čtyř branek. Slatiňanům se ještě podařilo snížit, ovšem jasný stav ještě potvrdili Horák a znovu Langer s Dědkem. Konečný stav tedy byl 10:4.
 
STARŠÍ ŽÁCI VE DVOŘE KRÁLOVÉ NAD LABEM

V neděli 23. října jsme se staršími žáky vyrazili na turnaj do Dvora Králové nad Labem. Po překonání nepříjemností po cestě jsme dorazili do haly a nastoupili hrát první zápas.
Hráli jsme se Rtyní v Podkrkonoší. Kluci se první dvanáctiminutovku sice snažili, ale podlehli 4:1. Druhou polovinu se nám dařilo více, ale na porážku v pořadí druhého týmu to nestačilo. Prohráli jsme konečným výsledkem 5:3.
Druhý zápas jsme hráli s Jaroměří. V půlce jsme drželi těsné vedení 1:0. O přestváce jsme se správně namotivovali a šli se poprat o další góly. Nakonec jsme Jaroměř suveréně porazili 4:0.
Poslední zápas na nás čekali domácí kluci ze Dvora Králové nad Labem. Na nás se podepsala dlouhá přestávka mezi zápasy a nakonec jsme prohráli 3:0.
I přes prohrané zápasy si kluci turnaj užili a získali další cenné zkušenosti. Vzhledem k tomu, že se všichni hráči letos seznamují se hrou na velké hřiště, jsou výsledky příslibem pro další vývoj sezóny.
by Jan Málek
DOROSTENKY SI Z DOMÁCÍHO TURNAJE VEZOU PROHRU A REMÍZU

Na náš druhý ligový turnaj, který jsme pořádaly, jsme se vydaly do Rokytnice v Orlických horách. Utkaly jsme se s týmem z Jičína a z Hostinného.
Do prvního zápasu proti Jičínu jsme nastoupily odhodlaně a to i přesto, že jsme s nimi v minulých sezónách prohrávaly. V prvních pěti minutách to bylo poměrně vyrovnané. Potom se ale holky z Jičína rozehrály a my jsme je přestaly stíhat. Neměly jsme obsazené hráčky, neběhaly jsme a hlavně nestřílely. To se ukázalo i v počtu střel na branku v poměru 17:37. Do jejich brány se nám přece jenom povedl dostat balónek a to třikrát. Nakonec jsme prohrály 8:3.
Góly: Čečotková (Nádeníková), Nádeníková (Čečotková), Čečotková
Druhý zápas proti Hostinnému jsme chtěly vyhrát. Tento zápas ze začátku ovládly soupeřky, které bojovaly o míček a nebály se střílet. V 1. a 2. třetina patřila Hostinnému, sice se nám dařilo být převážně na útočné půlce, ale přesto nám daly dva góly. Ve 3. třetině nám už nedaly žádný gól a my jsme 4 minut před koncem zabraly a vyrovnaly jsme. Zápas skončil 2:2.
Góly: Fárníková, Jebousková
Dneska jsme přišly na naše chyby a na příští lize 12. 11., také v Rokytnici, se je budeme snažit napravit.
Rády bychom poděkovaly všem rodičům a kamarádům, kteří nám dnes pomáhali a díky nim jsme zvládly odpořádat náš první domácí zápas v této sezoně.

Sestava: Abigail Faltová, Denysa Rashki  Daniela Blažková, Veronika Fárníková, Klára Jebousková, Milota Blažková, Katka Nádeníková , Lucie Rudová, Iva Čečotková, Radka Pavlásková, Kateřina Sejkorová  Trenér: Lucie Fárníková

by Kateřina Nádeníková