MISTROVSTVÍ REPUBLIKY V DUATLONU

ZLATO A BRONZ PRO JANU JIROUŠKOVOU            


V nedalekém Žamberku se konalo 24. září Mistrovství republiky v duatlonu. Jana k závodu nastupovala po čtrnáctidenní pauze způsobené nemocí. Moc se necítila, ale slíbila dcerce Terezce, že si pojedou zazávodit a tak vyrazily. Závod byl na tratích 5km běh – 20km kolo – 3km běh.
Běžecké úseky byly situovány do zámeckého parku a byly více v terénu. Cyklistická část vedla ze Žamberka přes Letohrad, Písečnou a zpět. První úsek běhu dokončila Jana na druhé pozici. Na kole pravidelně spolupracovala s E. Zelenou. Cítila však, že dnes je bez síly a těšila se už do cíle. Druhý běh už byl hodně na „morál“. Cílovou pásku proběhla na 3. místě a v kategorii 24- 39let se stala Mistryní republiky v duatlonu 2016.
Přesně ve 12 hodin odstartovala ke svému závodu i dcera Terezka. Na stratu bylo 16 dětí (chlapečci a děvčata) a čekalo je 200m běhu a 400m na kole. Vedla si velmi dobře a do depa pro kolo doběhla na 4. pozici, nepodařilo se ji však naskočit na kolo a odjížděla až jako osmá. V cyklistice si vedla velmi dobře a do cíle dojela na čtvrtém místě celkově a druhá v děvčatech. Tento duatlon byl posledním závodem v letošní sezoně.
Závěrem by Jana chtěla poděkovat za podporu v triatlonové sezoně 2016 Pardubickému kraji v čele s hejtmanem Martinem Netolickým a městu Česká Třebová. 
Milan Richter Foto: Archív ČTřZ

                                              Terezka                                                                                 S biatlonistou O. Moravcem