KULTURNÍ CENTRUM INFORMUJE                          

VYNIKAJÍCÍ LONGITAL V KC

Letos vydala slovenská kapela Longital dvě nová alba. To, které vychází v těchto dnech, obsahuje samé nové skladby. To jarní, nazvané Suita, je cover albem. Longital se totiž rozhodli, že předělají své starší skladby, že sami sebe (kapela byla původně dvojčlenná) doplní o bubeníka a smyčcový kvartet – a vytvořili album, které je zcela výjimečné. Longital dostali díky smyčcům úplně jiný zvuk, starší skladby, které posluchači dobře znají, zní monumentálněji. Suita je prostě velkým zážitkem.
Koncert Longital proběhne v úterý 29/11 od 19.00 hod. na velkém sále Kulturního centra, předprodej lístků již běží, předplatitelé KPH mají 50% slevu.
Kulturní centrum srdečně zve! Nenechte si ujít dokonalou fúzi smyčců a kytar (frontman kapely Dano Salontay na svou kytaru hraje také smyčcem!)
 
NÁRODNÍ PŘEHLÍDKA SENIORSKÉHO DIVADLA

Česká Třebová nově hostí divadelní přehlídku, která k nám přišla z Miletína. Národní přehlídku seniorského divadla. Přehlídku zdaleka ne jen pro seniory! „Tento divadelní festival se koná každé dva roky a je výběrem toho nejlepšího, co vzniklo z ranku klasického činoherního divadla u souborů a herců, kteří jsou díky svému věku poučenými interprety divadelních textů,“ říká k přehlídce Josef Kopecký, ředitel KC.
Přehlídka je soutěžní a nabídne 8 inscenací ve třech dnech. V porotě zasednou páni profesoři Jan Císař a František Laurin, společně s nimi potom také zástupce NIPOS ARTAMA Praha Milan Strotzer. Zahájení proběhne 18/11 a slavnostní zakončení 20/11 2016.
Vstupné na všechna představení je dobrovolné! Proto neváhejte a přijďte!