Co pro vás připravila knihovna na listopad 2016                


Matyldino pohádkohraní
1. listopadu od 16 hodin, dětské oddělení

Každé první úterý v měsíci probíhá od 16 hod na dětském oddělení Matyldino pohádkohraní. Pro děti  ve věku od 4 do 9 let je připravené vyprávění pohádek a příběhů s otevřeným koncem, který si zkusí samy domýšlet. Mohou se nechat unést svou fantazií, probudit představivost, naučí se lépe vyjadřovat a třeba se u toho i společně zasmějeme. Zkusíme si k danému příběhu něco vyrobit a samozřejmě nebude chybět nějaká ta dobrota. Vstupné dobrovolné.

Knihožrouti
9. listopadu od 16 hodin, dětské oddělení

Každou druhou středu v měsíci se v knihovně objevují KNIHOŽROUTI! Milují knihy a tahle vášeň je velmi nakažlivá! Mezi varovné příznaky onemocnění patří: láska ke knihám a čtení. Pokud na sobě tyto příznaky pozorujete, přijďte k nám. Vstup zdarma. Vhodné pro děti 6 až 11 let. Knihožroutským světem vás od 16 hodin na dětském oddělení provede Lenka Špaisová.

Pohádkový listopad v knihovně

Zveme do knihovny na pohádky, každou listopadovou sobotu od 16 hodin. Všechny pohádky budou doplněny dílničkou s vyráběním pro děti. Vstupné 20 Kč. Akce probíhá za podpory Města Česká Třebová a Pardubického kraje.

5.11. v 16 hod. Kašpárek a drak (Divadlo Koráb)
12.11. v 16 hod. Cirkus Žlutá karamela (Divadlo Mim o.s.)
19.11. v 16 hod. Pohádka Pošťácká (Divadlo Mim o.s.)
26.11. v 16 hod. Mořský svět (Divadélko Myšky Elišky)

Knížka pro prvňáčka

Naše knihovna se letos opět účastní projektu "Knížka pro prvňáčka", do kterého se zapojí všechny první třídy základních škol v České Třebové. Cílem tohoto projektu je rozvoj čtenářských návyků žáků již od prvního ročníku školní docházky. Jedná se o vzájemnou spolupráci, kdy děti chodí se svojí třídou do knihovny a my za nimi do škol s programem odpovídajícím jejich věku. Dále poznají při jedné z návštěv nějakého spisovatele či ilustrátora a na závěr projektu si odnese každý prvňáček svoji knížku.

 Akce na oddělení Teenspace:

Zapař si s knihovnicí
3.11, 10.11., 24.11. (čtvrtek), 15 – 18 hod., Teenspace
Předveď ostatním svou oblíbenou hru na X-boxu např. Minecraft, Harry Potter nebo Dance, ale také na compu a nauč ji knihovnici.
 
Playing day – odpoledne plné her
7.11., 21.11. (pondělí), 15 – 18 hod., Teenspace
Vypneme compy, X-box, mobily, Wi-Fi a zahrajeme si různé deskové hry, např. Dixit, Česko junior, Tik Ťak Bum, Activity a spoustu dalších her, u kterých si budeme povídat a užijeme si společně odpoledne. Můžeš přinést i svou oblíbenou hru z domu a naučit ji hrát ostatní. 
 
ROBO kroužek
2.11., 9.11., 16.11., 23.11., 30.11. (středa), 15 – 17 hod., Teenspace
Postav a naprogramuj si svého robota s týmem. Oblíbený ROBO kroužek pokračuje, vždy každou středu. Těšíme se na tebe. Více info: adela.voclova@ceska-trebova.cz
 
Poznej MAKRO svět z blízka
28.11. (pondělí) 15 – 18 hod., Teenspace
Víš co je makro? Nevíš? Tak přijď do knihovny a formou hry to zjistíš a kdo bude nejlepší odměna ho nemine. Těšíme se na Tebe. Více info: adela.voclova@ceska-trebova.cz.
 
Připravujeme Vánoce s knihovnou, 3. prosince od 16 hodin
Přijďte si s rodinou vyzkoušet vánoční zvyky, ochutnat vánoční punč a nasát předvánoční pohodu v sobotu 3. prosince od 16 hodin. Bude pro vás připraveno představení Medvídkovo zimní překvapení (Divadlo Ajka). Vstupné dobrovolné.
 
Další informace a aktuální otevírací dobu naleznete na webové stránce knihovna.ceska-trebova.cz nebo https://www.facebook.com/mekct/, psát můžete na info.knihovna@ceska-trebova.cz