SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II HLÁSÍ                              



MUŽI V 2.LIZE NEZAVÁHALI A OBĚ ÚVODNÍ UTKÁNÍ VYHRÁLI 3:0
 
V úvodním utkání čekal na družstvo mužů těžký oříšek. V sobotu 1. 10. 2016 hostil na domácí palubovce družstvo Sokol Hrotovice Sport hotel. První zápas byl vyrovnaný ve všech setech. Naši borci ale dokázali ubránit nejnebezpečnějšího hráče soupeře a slavili tak první výhru. Hned od začátku druhého utkání se naši hráči odvážně pustili do podání. Riskantní servisy vycházely a rezignovaný soupeř odjížděl z České Třebové bez bodu.
 
TJ SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II - Sokol Hrotovice Sport hotel     3:0 (24,23,23)
TJ SOKOL ČESKÁ TŘEBOVÁ II - Sokol Hrotovice Sport hotel     3:0 (14,14,20)
 
Komentář doplnil Nikolas Zoikas:
Dne 1. 10. 2016 se odehrál první zápas sezóny 2. Ligy mužů. Muže z Volejbalu Česká Třebová II přijel navštívit soupeř z Hrotovic. Začátek zápasu byl naplánovaný na 11 hodin. Naši muži se sešli v hojném počtu 12 lidí. Atmosféra byla napjatá, protože to byl první zápas a oba soupeři chtěli vyhrát. Po dlouhém rozhodování se určila první šestka, co bude hrát. Zápas začal a utkání bylo velice vyrovnané. Když vedlo naše družstvo o 2 body, soupeř začal více bojovat a dohnal skóre na stejné číslo. Avšak v koncovce se chlapi kousli a potvrdili, že chtějí výhru více. Konečný stav utkání byl 3:0 pro ČT (24,23,23). Po náročném zápase jsme si zašli, jako tým, sednou do krásné hospůdky U Faltuse, kde jsme probrali taktiku na příští zápas. Po dlouhém odpočinku se začalo rozcvičovat. Začátek utkání byl plánovaný na 15 hodin. Nyní se osazenstvo týmu rozhodlo povolat druhou šestku, která byla poměrně mladší než první a méně zkušenější. Zápas začal, ale jakoby Hrotovice už nechtěli hrát, i když měli posilu na bloku, která minulý zápas nehrála. Druhé utkání bylo o něco rychlejší než první a radost z výhry byla nepopsatelná. Česká Třebová vyhrála opět 3:0 (14,14,20). 
 
JUNIOŘI SOKOLA II V 1. LIZE STÁLE NA VÍTĚZNÉ VLNĚ
V minulém týdnu tým juniorů Sokola II odehrál čtyři kvalitní utkání, dvě proti sokolům z Pardubic a dvě proti družstvu TJ Jiskra Havlíčkův Brod. Ale popořádku. 
V den státního svátku 28. září jsme na sv. Václava vyrazili za sportem a bratry sokoly do krajského města. Začátky utkání byly určeny na 10. a 14. hodinu. V prvním utkání jsme po výborném výkonu v prvních dvou setech a našem zaváhání v koncovce třetího setu, celkem v pohodě vyhráli 3:0 (sety 25:12, 25:16 a 28:26). Druhé utkání bylo ze strany soupeře kvalitativně lepší, ale my jsme průběh po celou dobu kontrolovali a po kolektivním výkonu ho vyhráli 3:0 (25:23, 25:17 a 25:19).
V první den měsíce října jsme se utkali ve dvoukole s družstvem TJ Jiskra Havlíčkův Brod, tedy soupeřem pro nás neznámým z předchozích ročníků ČP, MČR, EXL kadetů či juniorů a navíc nám chyběly opory Vojta Bauman na postu smečaře a Máťa Vancl na postu univerzála. Volba sestavy po výborném výkonu v extralize kadetů tedy byla jasná, do hry byla vyslána kopie extraligových kadetů s tím, že na postu univerzála alternoval Adam Král (věkem jediný junior) a Dan Jaško (starší žák). Ačkoliv jsme dělali poměrně dost chyb na servisu a na naše poměry i v útoku, velmi dobře jsme bránili v poli a na síti a po dobrém výkonu jsme zaslouženě vyhráli dvakrát 3:0 (25:19, 25:16, 25:18) resp. (25:9, 25:15, 25:21).
 
Družstvo juniorů TJ Sokol Česká Třebová v započaté 1. lize dosud nepoznalo hořkost porážky. Po šesti výhrách v řadě a bez ztráty setu je s plným počtem bodů (jako jediné družstvo v soutěži) na čele prvoligové tabulky.
Sokol Česká Třebová II a město Česká Třebová úspěšně reprezentovali (abecedně): V. Bauman, M. Blažek, , D. Jaško, J. Jirásek, P. Kaška, A. Král, T. Olejár, A. Olejár, V. Tecl, O. Unzeitig, M. Vancl a R. Vovk.  Trenéři: Vašina L., Olejár M.
 
KADETKY V KP BEZ PORÁŽKY
Společná soutěž KP kadetek a juniorek se přehoupla do své druhé poloviny.
Prozatím vše vychází dle plánu.
Do konce zbývají ještě dva turnaje.
Vítěz KP postupuje do kvalifikace o 1. ligu kadetek.
 
Pohled do celkové tabulky je velmi radostný.
Na druhém místě jsou juniorky z Lanškrouna, což nám také hraje do karet.
 
V krásném volejbalovém prostředí, v hale ZŠ Nádražní, naše první domácí utkání proběhla nad očekávání hladce.
Obě utkání jsme vyhráli bez ztráty setu.
Poděkování patří našim věrným rodinným příslušníkům, kteří vytvořili krásnou atmosféru a byli sedmým hráčem na hřišti 
Hráčky: L. Farago, S. Horská, V. Koubová, N. Kubátová, M. Kubištová, A. Linhartová, A. Melicherová, A. Říhová, E. Šimková, V. Vomáčková.

 

Trenéři: J a J Koubovi

Výsledky soutěže Krajský přebor kadetky, juniorky   2. 10. 2016 ČT II., ŽI
1. Česká Třebová II.      24b
 2. Lanškroun                 15
 3. Litomyšl                     11
 4. Moravská Třebová    10
 5. Choceň                       6
 6. Žichlínek                      3

KRAJSKÝ PŘEBOR PŘÍPRAVEK CHLAPCŮ
V neděli 2.10.2016 obsadilo družstvo chlapců páté místo ve skupině B. V celkovém pořadí se nacházíme ve středu tabulky. V této kategorii výsledky nejsou prioritou.
NOVÝ PROJEKT „HODINA POHYBU NAVÍC“ ODSTARTOVAL
V úterý 4.10.2016 proběhla na ZŠ Nádražní první „HODINA POHYBU NAVÍC“. Projekt je podporovaný MŠMT (Ministerstvem školství, tělovýchovy a mládeže). Vzhledem k stále se zhoršujícímu zdravotnímu stavu našich dětí, který plyne z nedostatečného pohybu, MŠMT navrhlo zvýšit objem odborně řízeného pohybu žákům v základních školách. Primární zaměření je pro děti z 1-3 tříd základních škol. Zdarma mohou strávit jednu hodinu týdně, místo ve družině, hodinou sportování pod dohledem proškolených trenérů a učitelů TV. Projekt do České Třebové přivedl Lubomír Vašina. Koordinátorkou projektu je Jitka Koubová. Navazující další základní školou je ZŠ Habrmanova, která se k projektu také připojila.  Více na www.volejbalct.cz.